23 °

max 23 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

23° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

16° / 10°

Nedjelja

05.05.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MVP: Aktivnosti Vlahovića neće biti tolerisane, mogu naškoditi ugledu Crne Gore

Politika

Comments 14

MVP: Aktivnosti Vlahovića neće biti tolerisane, mogu naškoditi ugledu Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo vanjskih poslova izražava zabrinutost zbog medijskih najava ambasadora Miodraga Vlahovića, saopšteno je iz resora kojim upravlja Đorđe Radulović.

"Ovakve aktivnosti, iako neće biti tolerisane, mogu naškoditi ugledu i imidžu Crne Gore u zemlji prijema. Vjerujemo da najava narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore nije razlog zbog kojeg, uprkos džentlmenskom dogovoru, ukaz na koji se ambasador poziva još uvijek nije potpisan", navedeno je u saopštenju.

Dodaju da je Ministarstvo vanjskih poslova, kao što je poznato, više puta informisalo javnost da je ambasadorima koje je opozvala Vlada dat rok do 15. februara da završe sve obaveze u zemljama prijema.

"Predmetna instrukcija je upućena još 18. decembra prošle godine. Ambasadorima je naloženo da predaju dužnost, a opoziv će formalno stupiti na snagu potpisom predsjednika.

U skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, današnjom instrukcijom su određeni privremeni otpravnici poslova, koji će rukovoditi radom ambasada do imenovanja novih ambasadora", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je, shodno međunarodnim propisima i diplomatskoj praksi, o navedenoj odluci obavijestilo zemlje prijema, zaključili su.
                                                       

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Mila

Hahahahaha, vi se usudjujete da tako nešto kažete?! A niko nikada nije na mjesto inostranih poslova Crne Gore toliko unizio ovu našu zemlju!!!! Smiju vam se i zbijaju šale na račun vaših gafova u svim diplomatskim predstavništvima na kugli zemaljskoj !

SerdarŠćepan

Pozdrav i podrška za ambasadora Vlahovića! Vi svoj posao radite odgovorno i u interesu Crne Gore!

Stari nk

Ni kardinali ne mogu da vide Papu a naš Vlahovic sjedi i pije espreso sa poglavarom u sred Vatikana, a ti Raduloviću možeš samo da zabodeš želju u šolju i da snagom vjere nekako dozoves pravog diplomatu i patriotu da dođe, smešan si