9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Luča: Etnoinžinjering, ujedno pokušaj opstanka Vlade

Politika

Comments 1
Saopšteno iz Foruma slobodnih građana "Luča"

Luča: Etnoinžinjering, ujedno pokušaj opstanka Vlade

"Ovakvo pravno nasilje se ne može prećutati i dopuštiti! Građanski bunt je sasvim opravdan i neizbježan!"

Autor: Antena M

  • Viber

Pravo i obaveza svakog slobodnog građanina je da brani dostignute tekovine savremene Crne Gore, njen sekularni, multinacionalni i multireligijski karakter, njen proevropski put i građanski sklad, saopšteno je iz Foruma slobodnih građana "Luča"-

"Svjedočimo pokušaju zamagljavanja priče oko „uskoro“ bivšeg ministra Leposavića, od strane Vlade i Premijera, njenom i njegovom pokušaju pravdanja pred svojim biračkim tijelom koje ih koliko juče prozva „izdajnicima“ i ne samo njih,već nijesu dužni ostali ni Predsjedniku Skupštine.

Priznati svoju grešku nije lako, priznati da si pogriješio u izboru, priznati da komunikacija unutar Vlade ne funkcioniše, priznati da imaš nejedinstvo unutar Vlade po pitanju odgovornosti za javno izrečen stav u ulozi aktuelnog Ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava, priznati svoju nesposobnost, priznati nemoć, priznati …

I dogodi se preporod, vaskrsenje!

Jedan duži razgovor sa dežurnim duhovnikom i Premijer zasija sa kontra udarcem! Pošto je olakšao dušu i dobio savjet da uz 10 „Oče naš“ aktivira i ubrza Fazu II i tako skrene fokus javnosti i svog biračkog tijela i partijskih predstavnika pozicije, povrati jedinstvo koalicije i ojača linije podjela u crnogorskom društvu.

Faza II je juče pripremana i aktivirana danas! Djeluje se u dva pravca, Vlada sa jedne strane i Ministarstvo unutrašnjih poslova sa druge. Cilj je etnoinžinjering! Promjena etničke strukture stanovništva i ujedno i biračkog tijela Crne Gore", piše u saopštenju.

Vlada, kako je navedeno, ima zadatak da svojom Odlukom izmijeni raniju Odluku o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva u dijelu koji definiše "sticanje državljanstva prijemom".

"Tom odlukom se omogućava po uslovima koji su duplo umanjeni u odnosu na Zakon o državljanstvu, državljanstvo Crne Gore dobije, prema procjeni, oko 15000 lica u prvom momentu , a u narednih dvije godine još oko 20000. Ova lica po isteku dvije godine stiču pravo da budu upisani u birački spisak i ostvare pravo da biraju i budu birani!

Procjenjuje se da bi se ovim izmjenama išlo na ruku biračkom tijelu koje ne baštini tradicionalne crnogorske vrijednosti, već neke druge, bliske sjevernom susjedu i projektu „Srpski svet“, u suštini anticrnogorskom projektu! Naravno pojam „crnogorski“ nije nacionalna već građanska odrednica !

Ministar Sekulović preko svog sekretara Miljanića i dirigovane Radne grupe priprema, bolje reći već je pripremio, Nacrt izmjena i dopuna Zakona o registrima prebivališta i boravišta, kojima se otvara prostor za brisanje iz evidencije državljana Crne Gore oko 40000 do 60000 naših sugrađana. Ovo, po sili automatizma, znači i njihovo brisanje iz Biračkog spiska", piše u saopštenju.

Građani, koji su, kako se dalje navodi, pod nuždom borbe za bolji ekonomski život svoje porodice potražili u bijelom svijetu, "a sve svoje ulagali u Crnu Goru sa namjerom da svoj život u jednom momentu nastave u svojoj Crnoj Gori, ovim Nacrtom bivaju diskriminisani i oduzima im se ustavno pravo na slobodu kretanja. Sasvim jasno da oni svoja prava ostvaruju u svojim mjestima prebivališta."

"Ovo u konačnici stvara moguću promjenu etničke strukture državljana Crne Gore i predstavlja etnoinžinjering sa jasnim ciljem ostvarivanja političkih ciljeva sadašnje pozicije okupljene u neprincipijelnu koaliciju oko Premijera Krivokapića i pod mentorstvom SPC i državnih organa Republike Srbije!

Ovakva pitanja moraju biti raspravljana u širokom okviru, uz izraženu javnu raspravu, uključivanje spoljnih i unutrašnjih partnera, NVO sektora! Moraju biti vrlo oprezno izanalizirana, vodeći računa o osjetljivosti ovog pitanja.

Ovakvo pravno nasilje se ne može prećutati i dopuštiti! Građanski bunt je sasvim opravdan i neizbježan!

Pravo i obaveza svakog slobodnog građanina je da brani dostignute tekovine savremene Crne Gore, njen sekularni, multinacionalni i multireligijski karakter, njen proevropski put i građanski sklad!
VJEČNA JE", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR