18 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Leposaviću nude mjesto ambasadora, ako podnese ostavku?

Politika

Comments 18
Prema saznanjima Antene M

Leposaviću nude mjesto ambasadora, ako podnese ostavku?

Ovdašnje srpsko-ruske medijske agenture tvrde da Vladimir Leposavić neće podnijeti ostavku.

Autor: Antena M

  • Viber

Prema saznanjima Antene M, ministar Vladimir Leposavić izložen je pritiscima da podnese ostavku, a kao "šargarepu" mu nude mjesto ambasadora (Crne Gore) u Kini ili Argentini!? Navodno, u "ubjeđivanju" apostola koji je "pao" zbog negiranja genocida u Srebrenici, učestvuje i DF, iako su iz tog političkog subjekta podržali Leposavića, a osudili premijera Krivokapića zbog inicijative za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava?!

Jasno je da bi za očuvanje makar privida jedinstva parlamentarne većine Leposavićeva ostavka bila blagosloven čin, jer bi bilo izbjegnuto glasanje u Skupštini. Naročito bi bivši advokat Mitropolije njome olakšao život Demokrataskoj CG Alekse Bečića, jer bi ih poštedio pogubnog izbora između ugađanja biračima i dodvoravanja zapadnim ambasadorima. Ukoliko, ipak, dođe do glasanja o smjeni Leposavića, demokrate će se naći u situaciji koju uspješno izbjegavaju od osnivanja- da zauzmu stav.

Za Demokratski front bi bilo politički profitabilno ako Bečićeva stranka podrži Krivokapićev zahtjev za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava. Razočarani kleronacionalisti iz DCG mogu samo u DF. No, informacije da su se i frontovci uključili u pritiske na Leposavića, sugerišu da je na djelu velika politička trgovina i da je Vlada spremna da "obešteti" DF ustupcima. Nije teško naslutiti kakvim: tužilački zakoni, funkcije, novi ministar po mjeri vrijednosti koje zastupa odlazeći i, nadasve, brutalan zahvat u normativu koja reguliše biračko pravo i dobijanje državljanstva.

Vlada je za današnju sjednicu na dnevni red stavila Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Ulazak u visokorizičnu, dramatičnu i sa potencijalno istorijskim i geostrateškim posljedicama operaciju etnickog inžinjeringa Crne Gore, izazvao je ogroman revolt među građanima, a opozicione stranke najavile su da će se svim sredstvima boriti za zaštitu nacionalnih i drzavnih interesa.

Nema sumnje da će i EU i SAD imati šta da kažu premijeru Krivokapiću povodom pokušaja da oko 35 hiljada doseljenih iz Srbije, BiH i Rusije prrtvori u državljane i glasače u Crnoj Gori, a da to prsvo uskrsti za oko 40 hiljada naših državljana koji hljeb zarađuju u inostranstvu i od svojih zarada crnogorsku ekonomiju pomažu stotinama miliona eura!

Ovdašnje srpsko-ruske medijske agenture tvrde da Vladimir Leposavić neće podnijeti ostavku, uprkos zahtjevima Premijera i čelnika najjačih konstituenata nove vlasti? Spekulisalo se da će on to i zvanično saopštiti na pres konferenciji.

S druge strane, izvori bliski ambasadama EU koje imaju određeni uticaj na Krivokapića, sa kojima on još nije spreman da se konfrontira i pokaže kako je europejstvo samo njegova maska, a srpski svet kao parče ruskog konačan cilj, spekulišu da bi se premijer uskoro mogao naći pod pritiskom da smijeni još dva velikosrpska ekstrema u njegovom kabinetu: Vesnu Bratić i Aleksandra Stijovića?!

Komentari (18)

POŠALJI KOMENTAR

Partizan

@Gloria Postaje ISTRAŽIVAČ u Potočarima Srebrenica...Presudio je sam sebi...mNeće biti tužilac

Gloria

@Vanja 'Oće Spase da je mama ministarka. I onako vodi politiku đe stigne.

Gloria

@Komunista Ne smeta ga obraz, bi sigurno, da mu nije malo.