13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Teške riječi u Skupštini - Vuksanović Stanković: Ne derite se na mene, izdajnici! Milačić: Ko izdajnik, bre?

Politika

Tag Video
Comments 44

Teške riječi u Skupštini - Vuksanović Stanković: Ne derite se na mene, izdajnici! Milačić: Ko izdajnik, bre?

Autor: Antena M

  • Viber

Sjednica Skupštine nastavljena je danas bez poslanika DPS-a koji su juče saopštili da neće učestvovati u njenom radu narednih dana.

Na sjednici je tokom rasprave došlo do teških riječi pa je određena pauza. 

"Ova generacija uz veliku podršku SPC u duhovnom smislu je donijela slobodu, koliko god se to nekom ne sviđalo. Mitropolit Amfilohije je donio slobodu, to je činjenica koja je nesporna. Treba da smo ponosni na SPC i na ovo što smo dobili", kazao je Marko Milačić iz Prave Crne Gore. 

Božena Jelušić iz URE na to je reagovala da tema nije ni pokojni mitropolit Amfilohije ni SPC.

"Inkluzija jedne vjerske zajednice ne smije da znači ekskluziju svih drugih. Ja bih vas molila da ne vezujete moj udio u izvojevanoj slobodi isključivo za crkvu. Dozvolite mi da imam autentično pravo na svou ličnu slobodu. Ja sam Crnogorka", rekla je Jelušić. 

Andija Popović iz LP-a je potom poručio potpredsjedniku Skupštine Strahinji Bulajiću da ne smije da dopusti ovakve diskusije.

"Vi morate prekinuti takve diskusije sa uvredljivim tonovima. Toliko je prethodni poslanik unio neke zle krvi. Mi pravoslavni narod smo najodgovorniji, o jadu smo zabavili manjinske narode. Mi naturamo njima tenzije", kazao je Popović. 

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković poručila je da neće dozvoliti da se falsifikuje istorija Crne Gore i da se vrijeđe identitet države.

"Vi ste bili dužni kad je Milačić krenuo da falsifikuje istoriju Crne Gore da reagujete.

Crnogorska pravoslavna crkva je postojala do 1921. dok je nije ukinuo Aleksandar Karađorđević. Odlukama sramne Podgoričke skupštine 1918. okupirana je crnogorska država. Dok je on pričao o SPC, pa nije postojala SPC kad je postojala CPC, zašto ga nijeste prekinuli", pitala je Bulajića Vuksanović-Stanković. 

Bulajić je kazao da se poslanica SDP-a ne drži procedure i da "sad ona vrijeđa". 

"Nikome nećemo dozvoliti da falsifikuje istoriju Crne Gore. Nećemo dozvoliti da se nipodaštava država Crna Gora. Neću dozvoliti nikome da mi vrijeđa državu i identitet i falsifikuje istoriju", poručila je Vuksanović-Stanković.

Sa mjesta je dobacivao Milačić, na šta mu je Vuksanović-Stanković odgovorila: Zašto mi dobacujete, izdajnici!

Ko izdajnik, bre? - rekao je na to Milačić i dodao da Vuksanović-Stanković svojim izlaganjem vrijeđa sopstvenu majku.

"Ne derite se na mene, ne lajte. Koga ja vrijeđam? Mene je moja majka koja je pravoslavna Srpkinja učila da je ovo moja država i da govorim crnogorskim jezikom. Sram vas bilo", poručila je Vuksanović-Stanković.

Komentari (44)

POŠALJI KOMENTAR

Senad

@problem Napisao sam tekst koji govori o ulozi Milačića i "njegovoj" i "zasluzi" SPC za STVARANJE POSTOJANJE i SLOBODU C.G. i NOKAUTU kojim GA je NAŠA Draginja OBORILA na patos Parlamenta i NAKON što mu je BROJANO do 10 PODIGAO se četnik Milačić i URLIKNUO..."ŠTA BRE KO IZDAJNIK" ali nije objavljeno

problem

Kako je samo Milačiću teško palo što ga je Draginja nokautirala. To je zbog toga što se on boji žena zbog ličnog problema koji ima sa njima. Taj problem prikriva ovakvim ponašanjem i verbalnom agresijom, a neće ga se osloboditi na ovaj način.

Anthropos

Dokle ćemo slušati svetosavske laži o “SPC kao crkvi koja je stvorila državu CG”? U prvoj crnogorskoj državi Duklji nije bilo “srpske” crkve; čak ni Pravoslavlja. Duklja je bila katolička država (vladare je krunisao Papa). Čak i kada su Nemanjići okupirali Duklju zadržali su Katoličanstvo (Vukan).