8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate podnijele krivičnu prijavu protiv Tamare Nikčević

Politika

Comments 22

Demokrate podnijele krivičnu prijavu protiv Tamare Nikčević

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Demokratske Crne Gore večeras je saopšteno da su podnijeli krivičnu prijavu protiv urednice emisije ,,Teleskopija'' Tamare Nikčević.

''Dana 18.05.2021. godine kao službeno lice, urednica emisije ,,Teleskopija“, u pripremi snimanja emisije u 12 časova, u razgovoru sa gostom – učesnikom emisije Miodragom Živkovićem, u studiju RTCG, nakon provjere signala pred kamerama, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, kršenjem Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televizija Crne Gore (,,Sl.list CG“, br. 80/20), Statuta Radio i televizija Crne Gore i Kodeksa novinara/ki Crne Gore, u jasnoj namjeri da nanese štetu Demokratskoj Crnoj Gori, iznijela niz uvreda na račun Demokrata čime je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nesavjestan rad u službi iz člana 417 Krivičnog zakonika Crne Gore.'',    saopšteno je iz te partije. 

Kao dokazni materijal ODT-u u Podgorici priložili su transkript i video zapis razgovora Tamare Nikčević i Miodraga Živkovića. 

''Postupajući na navedeni način novinarka Tamara Nikčević, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, prekršila je standarde profesionalne etike utvrđene odredbama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televizija Crne Gore (,,Sl.list CG“, br. 80/20), Statuta Radio i televizija Crne Gore i Kodeksa novinara/ki Crne Gore sa jasnom namjerom da nanese štetu Demokratama.
Imajući u vidu navedeno zahtijevamo da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odmah sprovede potrebne radnje i na osnovu ukupno utvrđenog činjeničnog stanja preduzme mjere u cilju utvrđivanja krivično-pravne odgovornosti Tamare Nikčević za radnje koje joj se ovom krivičnom prijavom stavljaju na teret'', navode u toj partiji. 

Komentari (22)

POŠALJI KOMENTAR

Senad

@Marina Vijest je objavila Becky Anderson koja LIČNO OSOBNO i PERSONALNO stiže na suđenje STOLJEĆA u manastir Ostrog.

Denmark

@Marina, oni su teška sprdnja od partije. Mali kompleksaši neuki koji prepisuju magistarske radove. :-D

Denmark

Uvodi se verbalni delikt. Baš demokratski, nema što.