15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PKS: Samo izdajnici mogu da ruše crnogorske partije

Politika

Comments 3

PKS: Samo izdajnici mogu da ruše crnogorske partije

Autor: Antena M

  • Viber

Patriotsko komitski savez, sa žaljenjem, obavještava članove i simpatizere da je u toku organizovani i ničim zasluženi napad na vrh partije, koji časno, više od sedam mjeseci od osnivačke skupštine na Čevu, radi na temeljnim ciljevima partije: borbi za objedinjavanje suverenističkih snaga u državi i borbi za tekovine 21.maja, saopšteno je iz PKS.

"Na proširenoj sjednici Predsjedništva partije, konstatovano je da je grupa članova, koju predvodi jedan od osnivača Pokreta vladavine prava, započela tihu, pa sve agresivniju kampanju protiv rukovodstva partije, posebno predsjednice naše partije.

Pokretu vladavine prava dugujemo zahvalnost što su, odlukom tadašnjeg rukovodstva, promjenom imena u PKS, omogućili odborima Komitskog pokreta, da, bržom preregistracijom, zadovolje sve uslove za izlazak na lokalne izbore u Nikšiću. Ta osnivačka skupština, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo partije, Predsjedništvo i predsjednica, je održana na Čevu, 18. oktobra prošle godine i od tog momenta počinje rad Patriotsko komitskog saveza, koji je, za samo nekoliko mjeseci, u nemogućim uslovima, osvojio jedan mandat u lokalnom parlamentu i formirao nekoliko opštinskih odbora partije. Dakle, zahvalnost, nikad kontrolu!", navode u saopštenju.

Jer, kako kažu, PKS i njeno rukovodstvo nikada nijesu bili ničiji “igrači”, niti ničije kupljevine, već iskreni i beskompromisni borci za čast ove države.

"A pritom pojedinci koji žele da izgrade jednu slobodnu, mladu, demokratsku partiju, koja će biti oslobođena karijerista, interesdžija, precijenjenih ličnosti. Zbog toga smo se odlučili na sazivanje vanrednog Kongresa za prvu nedjelju septembra, na kojem bi se jasno iskristalisali ljudi iz svih gradova Crne Gore kojima je suverena, sekularna i evropska Crna Gora najveća svetinja.

Kongres je prilika da se svi pogledamo u oči i ocijenimo rad, ali i nerad, pa je, kao takav, očito izazvao hitru reakciju grupe članova, koji, manipulišući Statutom, pokušavaju da formiraju neke paralelne organe i predsjednike, što im nećemo dozvoliti. Kongres će biti prilika za preispitivanje povjerenja svim organima partije, pa i predsjednice i članova Predsjedništva", dodaju iz PKS.

PKS je, navode, svojim javnim zalaganjem za rehabilitaciju i posthumno dostojanstvo herojima Komitskog pokreta, najzaslužniji za široku promociju komitskog imena, te za iskrenu, nepartijsku i građansku reakciju na mnoge događaje koji obilježavaju ovaj period Crne Gore.

"Na tom putu, stekli smo brojne podržavaoce, ali i protivnike, ne samo među svim strankama na vlasti, medijima, regionu, dijelu međunarodne zajednice, već i među onima za koje smo mislili da dijele s nama ovu ideju.

Na žalost, ima nas raznih. Od onih koji lažnim predstavljanjem uzimaju novac i privilegije za tuđi rad, preko onih koji “šaptačkom ideologijom” unose nemir među članovima, do onih koji svjesno ili pod nečijim pritiskom, pod krinkom “spašavanja partije”, u stvari pokušavaju da ugroze njen opstanak. To ne rade komite, to ne rade patriote, već IZDAJNICI i prema njima ćemo se tako ophoditi", kažu iz Patriotsko komitskog saveza.

Partija i Radna grupa za pripremu Kongresa, dodaju, nastavljaju rad.

"O čemu će javnost biti redovno obavještavana. Predsjedništvo je prihvatilo da Lazar Vujošević bude novi predsjednik Mladih PKS-a, a da Danijela Iković bude predsjednica Žena PKS .

Kako su u toku aktivnosti na formiranju opštinskih odbora PKS-a, pozivamo simpatizere naše partije i podržavaoce ideja koje promovišemo, da nas kontaktiraju na stranicama partije, kako bi bili uključeni u rad, u opštinama đe žive. Samo omasovljenjem partije, stvaranjem mjesnih i opštinskih odbora, Patriotsko komitski savez može da jača, a uključivanjem novih ljudi, posebno mladih, da se pozicionira kao zdrava partija centra, u kojoj će čist obraz i iskren nastup, biti najveći kapital", zaključuju u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Toni

@Ljiljana Iako to po demokratiju ne bi bilo dobro, nadam se da će sadašnja opozicija biti jaka kao i ona u Srbiji. Osim toga, planove vlasti ste pomiješali, ovo nije ista vlast kao i ona do 30.08.2021

Ljiljana

To rade strane i domace sluzbe. Stari, provjereni i milion puta vidjeni recept za rasturanje onog sto se vladajucoj kliki ne svidja. Sad ce sve pokusati ne bi li opoziciju u CG doveli na pretuzni nivo opozicije u Srbiji, da tako sebi obezbijede nesmetano rasturanje i gazenje CG.

kazne

kosolidujte se nije vrijeme za svadje. izdajnike nemilosrdno kazniti, nije vrijeme za podijele,svako ko nas muti bio i patriota treba biti kaznjen.