Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Učestvovaću u inicijativi da se i u Crnoj Gori u bliskoj budućnosti donese Zakon Magnitski

Politika

Comments 0

Đukanović: Učestvovaću u inicijativi da se i u Crnoj Gori u bliskoj budućnosti donese Zakon Magnitski

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ideja i način borbe da se sačuva uspomena na gospodina Magnitskog, a naročito na vrijednosti koje je on zastupao, veoma su bliski Crnoj Gori i meni lično i mi ih u potpunosti dijelimo, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"U skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima i političkim autoritetom sa zadovoljstvom ću učestvovati u inicijativi koju nam je uputio Bill Browder, pokretač ove globalne akcije, da se i u Crnoj Gori u bliskoj budućnosti donese Zakon Magnitski", naveo je Đukanović na Tviteru.

Podsjetimo, Sergej Magnitski, po kome je ovaj zakon nazvan, bio je ruski pravnik koji je radio za firmu Hermitage Capital u Londonu. Ovu firmu vodio je američki finansijer Bil Brauder. Magnitski je otkrio da je 230 miliona dolara "isisano" iz te firme i završilo u džepovima ruskih zvaničnika. On je uhapšen u Rusiji, negiran mu je pristup pravdi, bio je ispitivan od onih službenika koje je optužio za prevaru. U toku pritvora bio je mučen, nije mu pružena potrebna medicinska pomoć te je umro u Moskvi 16. novembra 2009. godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR