13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška Poljske da Crna Gora bude sljedeća članica EU

Politika

Comments 0

Podrška Poljske da Crna Gora bude sljedeća članica EU

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Poljska snažno podržava Crnu Goru na putu ka EU kroz sve formate, uključujući i Višegradsku grupu (V4), posebno u dijelu bezbjednosti, bolje povezanosti (infrastruktura) i ekonomije, kazao je ambasador te države, Artur Dmohovski na sastanku sa glavnom pregovaračicom, Zorkom Kordić.

On je istakao da Poljska politiku proširenja EU na Zapadni Balkan vidi kao prioritet i poručio da će nastaviti da pružaju svu potrebnu podršku kako bi Crna Gora postala naredna članica EU.

On je ukazao na značaj Konferencije o budućnosti Evrope, kao dobre platforme za evropski put Crne Gore i razgovor o brojnim relevantnim temama za građane.

Glavna pregovaračica, Zorka Kordić je istakla da će Crna Gora intenzivirati reforme kako bi bila prva sljedeća država članica EU. U tom kontekstu je kazala da će Crna Gora iskoristiti primjenu nove metodologije pristupanja za unapređenje dinamike u poglavljima i pregovorima.

Glavna pregovaračica je istakla da proces pristupanja i buduće članstvo u EU donose brojne koristi, kako u pogledu bolje infrastrukturne povezanosti, razvoja ekonomije, tako i brojnih mogućnosti i boljitka za građane.  

Ona je istakla da je važno da zemlje kandidati mogu da učestvuju u formatu kakav je Konferencija o budućnosti Evrope i što mogu da daju svoje mišljenje, predloge kako da se na korist svih unaprijede evropske politike.

Sagovornici su dogovorili intenziviranje saradnje i pružanje ekspertske podrške u više pregovaračkih oblasti u kojima Poljska ima dobre rezultate.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR