10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dačić: Joanikije da se uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori i da se pozabavi Krivokapićem

Izvor: EPA-EFE

Politika

Comments 4

Dačić: Joanikije da se uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori i da se pozabavi Krivokapićem

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao je mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija da se uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori, navodeći da se nova Vlada ponaša vrlo slično kao i ona koju je predvodio Milo Đukanović.

Dačić je, gostujući na TV Pink, rekao da je donošenje Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu, upereno direktno protiv Srbije i Republike Srpske i da je to urađeno zbog jakog pritiska iz inostranstva.

Dodao je da je ovo dio "dobro osmišljenog projekta koji treba što više da optereti Srbiju i srpski narod, da bi se dokazalo da je Republika Srpska nastala na genocidu".

"Niko nije silom nametnuo Zdravka Krivokapić da bude premijer Crne Gore, i zato Srbija dosta oprezno govori o eventualnim potezima koji treba da uslijede nakon donošenja Rezolucije u Srebrenici. To što se dogodilo u crnogorskoj Skupštini je jedno ogromno razočarenje, a Rezolucija je potpuno uperena protiv Srbije", rekao je Dačić.

Dodao je i da je proteklih godina stalno govorio o aktuelnom predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i njegovim potezima.

"Sada više nećemo govoriti o Milu Đukanoviću. Treba da govorimo o drugima koji nose odgovornost. Više ne govorimo o tome kakva je do sada bila politika Crne Gore, već kakva će biti ta politika u budućnosti. I ne očekujem da to bude politika u interesu Srbije, već u interesu građana Crne Gire, a siguran sam da nije bilo u narodnom interesu da se donese ovakva Rezolucija. Treba i mitropolit Joanikije da se oglasi i da se malo pozabavi potezima Zdravka Krivokapića. Postoji i tu odgovornost", rekao je Dačić.

Naveo je i da Krivokapić na čelo Vlade nije došao silom, već da je predložen za nosioca liste koja je pobijedila na izborima.

"Treba i mitropolit Joanikije da kaže šta misli o ovome što se događa, jer Krivokapić je došao na čelo Vlade jer je pokojni mitropolit Amfilohije tražio da on bude nosilac liste. Mislim i da novi mitropolit treba da se pozabavi situacijom u Crnoj Gori i položajem Srba u Crnoj Gori".

Dačić je rekao da se nova Vlada i dio vladajuće koalicije ponašaju slično kao i vlast Mila Đukanovića.

"Sve što rade je toliko loše da će se steći utisak kod naroda da ni Milo Đukanović nije bio tako loš" rekao je Dačić.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Kemo

Crna Gora je suverena ko je on da se mjesa u unutrasnje stvari iste i da stvara probleme

Prag

Bolesnik. Jedan od cuvara svetosavskog srbstva kojí je prodá nekretnine na Kosovo i uteka u BG. Srbin na baterie ka i Vulin, Vucic itd, itd...

Marina

E jadove “ni od pede ni od ramace”!!! Milo Đukanovic je institucija i “mislena imenica”za umnije glave nego za primitivne seljacke zabavljace i potrckala!!! Prije nego sto pomenes tu ljudsku i drzavnicku velicinu koja vam s razlogom,nabija komplekse treba da ustanes i ostanes u stavu mirno!!