30 °

max 39 ° / min 26 °

Četvrtak

29.07.

39° / 26°

Petak

30.07.

38° / 25°

Subota

31.07.

39° / 23°

Nedjelja

01.08.

40° / 24°

Ponedjeljak

02.08.

38° / 24°

Utorak

03.08.

39° / 23°

Srijeda

04.08.

38° / 24°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić se sastao sa počasnim konzulom Crne Gore u Turskoj

Politika

Tag VideoTag Gallery
Comments 0

Bečić se sastao sa počasnim konzulom Crne Gore u Turskoj

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Prilikom učešća na Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje zemalja Jugoistočne Evrope u Antaliji, u Republici Turskoj, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se sa počasnim konzulom Crne Gore u toj zemlji, Huseinom Erkanom Jilmazom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, tom prilikom Bečić je istakao da Crna Gora i Turska imaju dobre, prijateljske i sadržajne odnose, te da se nivo saradnje i komunikacije u gotovo svim oblastima kreće uzlaznom putanjom.

On je kazao da Crna Gora ima čak dva diplomatsko – konzularna predstavništva u Republici Turskoj, što je jasan pokazatelj odlučne namjere za streteškim unapređenjem bilateralnih odnosa između dvije zemlje.

"Bečić je izrazio uvjerenost da će novootvoreni Konzulat u Antaliji, na čijem čelu je gospodin Jilmaz, dati značajan impuls jačanju privrednih i sveukupnih odnosa između Crne Gore i Republike Turske.

Kako je istakao, poslovne reference i ugled koji počasni konzul uživa u Republici Turskoj, garant su intenzivnije saradnje na polju ekonomije i turizma, posebno imajući u vidu sve veću zainteresovanost turskih državljana za ulaganja u Crnu Goru", piše u saopštenju. 

Predsjednik Skupštine je izrazio zadovoljstvo činjenicom da turska Vlada u kontinuitetu pruža punu podršku Crnoj Gori u oblasti obrazovanja, kroz program stipendiranja studenata iz Crne Gore na turskim univerzitetima.

"Neraskidivu sponu i važan razvojni potencijal saradnje dvije zemlje čine iseljenici iz Crne Gore nastanjeni u Republici Turskoj, kao i turska dijaspora u Crnoj Gori", istakao je Bečić.

Izražavajući zadovoljstvo povoljnom epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori, Bečić je uputio poziv građanima Turske da posjete Crnu Goru i uvjere se u njene zadivljujuće prirodne ljepote i tradicionalno gostoprimstvo.

On je saopštio da su ispunjene sve pretpostavke da, za razliku od prošlogodišnje, kada su državne granice bile zatvorene, ova turistička sezona bude znatno bolja i uspješnija.

Počasni konzul Crne Gore u Antaliji Husein Erkan Jilmaz je, izrazivši veliko zadovoljstvo susretom, istakao posebnu čast na prilici da posvećeno radi na intenziviranju odnosa dvije prijateljske zemlje.

Tom prilikom, kako se navodi, počasni konzul je ukazao na značajne razvojne potencijale Crne Gore, sa posebnim akcentom na oblast turizma i ekonomije.

"Crna Gora je moja druga zemlja i uvjeren sam da ću ličnim zalaganjem dati maksimalan doprinos postizanju značajnijeg nivoa saradnje u svim oblastima", saopštio je Jilmaz.

On je kazao da je posebno važno jačati saradnju u oblasti turizma, te da će u budućnosti uložiti napore da državljani Republike Turske budu više upoznati sa turističkim potencijalima koje nudi naša zemlja, navode iz Skupštine. 

U tom smislu, on je istakao da je od izuzetnog značaja upostavljanje direktnih avio linija između Crne Gore i turističkih centara u Turskoj, kakvi su Antalija, Alanja i Bodrum.

"Nakon sastanaka, počasni konzul Crne Gore u Turskoj je upriličio svečani ručak u čast posjete predsjednika Skupštine i njegove delegacije toj zemlji", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR