2 °

max 4 ° / min -5 °

Subota

22.01.

4° / -5°

Nedjelja

23.01.

4° / -4°

Ponedjeljak

24.01.

-0° / -6°

Utorak

25.01.

3° / -6°

Srijeda

26.01.

7° / -2°

Četvrtak

27.01.

6° / -2°

Petak

28.01.

7° / 0°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS: Ibrahimović u dva navrata detaljno pretresala policije Srbije

Politika

Comments 1

BS: Ibrahimović u dva navrata detaljno pretresala policije Srbije

Autor: Marija Mitrović

  • Viber
"Bilo je očigledno da službenici policije imaju naređenje za takvo postupanje."

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović juče je u dva navrata detaljno pretresala policije Srbije, prilikom ulaska i izlaska iz te zemlje, saopšteno je iz BS.

Kako je navedeno, Ibrahimović je najprije doživio neprijatnost i maltretiranje na graničnom prelazu Špiljani, prilikom ulaska u Srbiju, gdje je zadržan više od sat vremena. Policija je bez bilo kakvog obrazloženja detaljno pretresla službeni automobil koje koristi predsjednik Bošnjačke stranke.

"Bilo je očigledno da službenici policije imaju naređenje za takvo postupanje. Oni su se ponašali profesionalno, ali sam nepotrebno zadržan na granici, gdje su me dva puta izvodili iz automobila. Odradili su sve moguće provjere, čak su broj motora automobila provjeravali. Ovo je reakcija nadležnih organa i vlasti u Srbiji na usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Mislim da ovo nije dobar put u pravcu osnaživanja dobrosusjedskih odnosa", kazao je Ibrahimović.

Kako je saopšteno, predsjednik BS juče je imao radni sastanak u sjevernom dijelu Sandžaka. I u povratku, na drugom graničnom prelazu, policija je ponovo zadržala Ibrahimovića i ponovo vršila pretres automobila.

"Ako se ovako pripadnici policije odnose prema lideru nacionalne partije Bošnjaka, šta onda mogu očekivati građani koji svakodnevno prelaze granicu? Ovo je grubi nasrtaj na integritet ličnosti, ali i na poslanika Skupštine Crne Gore.

Ovakvi napadi me sigurno neće pokolebati da nastavim sa dosljednim zalaganjem za građansku, evropsku, multietničku i antifašitičku Crnu Goru. Takođe, još snažnije ćemo raditi na saradnji i povezivanju dva dijela Sandžaka.

Pozivam Ministarstvo vanjskih poslova da saopšti šta je preduzelo u pravcu zaštite poslanika Skupštine Crne Gore. Svjedoci smo da je ovo peti slučaj maltretiranja poslanika Skupštine Crne Gore od strane nadležnih organa Srbije. Podsjećam javnost da je ovo direktno kršenje Bečke konvencije, jer su poslanici prilikom kontrole pokazali diplomatski pasoš", kazao je Ibrahimović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vienna

Ljudi, zaobidjite tu drzavu ako ikako mozete.