15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
'21. maj' o oduzetim majicama: Politički pritisak i zastrašivanje građana koji podržavaju CPC

Politika

Comments 5

'21. maj' o oduzetim majicama: Politički pritisak i zastrašivanje građana koji podržavaju CPC

Autor: Antena M

  • Viber

Građanska inicijativa “21. maj” zahtijeva od Uprave policije da bez daljeg odlaganja puste na slobodu trojicu građana iz Podgorice i Cetinja koje su danas od 13 sati zadržani u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica.

Crnogorska pravoslavna crkva je poručila izradu tri hiljade majica sa likom svetog Petra Cetinjskog. Tim povodom kombi vozilo koje se uputilo ka Podgorici da bi preuzelo majice zaustavljeno je na izlazu iz Cetinja a kako je imalo uredno dokumentaciju za službeni put nastavilo je kretanje ka Podgorici.

Pošto je u štampariji preuzeo majice, vozač kombija je zaustavljen od strane dva patrolna vozila. Iako je posjedovao svu urednu dokumentaciju lišen je slobode a potom i vlasnik i magacioner štamparije. Izjavu ovim povodom u službene prostorije policije dao i vlasnik kombi vozila, koji nije zadržavan i nema primjedbi na postupanje policije. 


"GI “21. maj” je od strane porodica i kolega osoba lišenih slobode informisana da se prema njima postupa profesionalno i da do sada nemaju primjedbi na tretman u prostorijama za zadržavanje.

Građanska inicijativa “21. maj” ukazuje Upravi policije da majice sa likom svetog Petra Cetinjskog nijesu i ne mogu biti pogodno sredstvo za izvršenje nekog krivičnog djela ili prekršaja pa otuda nema osnova da se ti predmeti privremeno oduzimaju. Zato zahtijevamo vraćanje svih oduzetih majica", saopštavaju iz GI. 

"Cilj policijske intervencije je da sprovede politički motivisani pritisak i zastraše građani koji podržavaju Crnogorsku pravoslavnu crkvu i vlasnike i osoblje preduzeća koji sarađuju sa ovom vjerskom zajednicom i odvrati ih od svake buduće podrške i saradnje.

Političko i vjersko angažovanje i pravo na javnu kritiku vlasti ne može se tretirati kao krivično djelo a bavljanje ljudskim pravima nije i ne može biti neprijateljska i antidržavna djelatnost", zaključuju u saopštenju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Rade Jovovic

@Đoko Orlandić A sto ce biti ako gradjani CRNOGORCI uhapse Abazovica, Vuksica, Sekulovica i Brdjanina i sve one koji ruse DRZAVU I NJEN USTAVNI POREDAK ! ( mislim ako vec gore navedena g-poda nepostuju Ustav CG-re i maltretiraju sve nas gradjane moze se okrenuti koplje naopako nikad se nezna. )

Đoko Orlandić

Abazović, Vukšić, Sekulović i Brđanin, za sada, hapse samo majice sa likom Sv Petra Cetinjskog. Uskoro se može od njih očekivati i hapšenje svih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci. Nema sumnje da bespogovorno rade po nalozima iz Beograda

KakoJe

Sramota neviđena je ovo što se čini. Ali dobro, tu smo, zajedno u ovome, pa neka nam je sa srećom.