12 °

max 18 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

18° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

18° / 7°

Utorak

26.10.

17° / 9°

Srijeda

27.10.

18° / 11°

Četvrtak

28.10.

20° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

19° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradonačelnik Prijestonice: Mir i ljudski životi nemaju cijenu

Politika

Comments 0

Gradonačelnik Prijestonice: Mir i ljudski životi nemaju cijenu

Autor: Antena M

  • Viber

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, povodom aktuelnih dešavanja na Cetinju, pozvao je sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da, kako kaže, slijede unutrašnji glas - da mir i ljudski životi nemaju cijenu.

"Crna Gora još jednom je pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i bezbjednost. Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno atifašističko, multinacionalno i viševjersko biće. Suživot u različitosti. Danas, kao i svih prethodnih dana povišene su emocije, ali one ne smiju prevladati razum, a on nam govori da u svakom postupanju moramo i trebamo biti dostojanstveni. Pozivam moje sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas - da mir i ljudski životi nemaju cijenu", poručio je Kašćelan.

Apeluje na nosioce izvršne vlasti da ne budu, kako kaže, gluvi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene bezbjednosnih službi.

"Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji. Pokažite državničku odgovornost - donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dijela Crne Gore", navodi Kašćelan.

Apeluje na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje, kako dodaje, dijele ljude, već da pošalje poruke mira.

"Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja. Pozivam još jednom - Budimo mudri i dostojanstveni – dostojni države Crne Gore i nasljeđa naših predaka. Pokoljenja djela sude, što je čije daju svijema!

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR