13 °

max 17 ° / min 8 °

Nedjelja

24.10.

17° / 8°

Ponedjeljak

25.10.

17° / 7°

Utorak

26.10.

16° / 10°

Srijeda

27.10.

17° / 10°

Četvrtak

28.10.

19° / 9°

Petak

29.10.

18° / 10°

Subota

30.10.

16° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP predao rezoluciju o stabilizaciji političkih prilika: Povjerenje u rad Vlade nikad nije bilo niže

Politika

Comments 2

SDP predao rezoluciju o stabilizaciji političkih prilika: Povjerenje u rad Vlade nikad nije bilo niže

Autor: Antena M

  • Viber

Socijaldemokratska partija (SDP) predložila je rezoluciju o stabilizaciji političkih prilika i postizanju evropskog konsenzusa kojom se, kako je obrazloženo, doprinosi prevazilaženju podjela i pronalaženje zajedničkih ustavnih, evropskih i demokratskih rješenja.

Kako je na pres konferenciji saopštio Bojan Zeković rezoluciju su juče predali Skupštini.

"SDP je tri puta ukazivala na potrebu otvaranja dijaloga. Konjević se pisano obraćao tražeći da se otvori dijalog. Juče smo predali rezoluciju koja ima za cilj da duboku političku krizu vratimo u insticucionalne okvire i nađemo rješenje. Vlada je loša da imamo priznanje od samog premijera da je treba mijenjati. Imamo snažan pad investicija, rast cijena…unutar vlasti ne postoji svijest otvaranja dijaloga", kaže Zeković.

Posljednji događaji, kako kaže, pokazuju da je taj dijalog potrebno otvoriti i zbog toga treći put na njemu insistiraju.

"Kako bi izašli iz ove krize, dogovorili izbor nosilaca funkcija, odblokirali rad parlamenta... Uslov za dijalog što se nas tiče ne postoji. Neophodno je razgovarati sa opozicijom", dodaje Zeković.

On kaže i da nakon godinu lošeg iskustva ne može se naći nijedna afirmativna izjava o radu Vlade.

"Čak i premijer misli da je treba rekonstruisati. Povjerenje u rad Vlade nikad nije bilo niže, nema istraživanja koje pokazuje da su građani zadovoljni radom ove Vlade", ističe Zeković.

Ivan Vujović pojašnjava da svi zvaničnici EU pozivaju na široki međupartijski dijalog.

"Prošlo je godinu tog dijaloga nema, nažalost među konstituentima vlasti vlada jedna prizemna politička trgovina. Jedan model koji je loš žele da zamijene još gorim. Naša ponuda je široka, mi primjerom pokazujemo da imamo isti pristup i kada smo bili na vlasti i kada smo opozicija", kaže Vujović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

krcun

potpuno bespotrebno u ovoj i ovakvoj situaciji

SDP zbori pravo

SDP nema dijaloga izmedju vlasti i pozicije koji je neophodan da biste rješavali probleme za narod jer narod vas je za to izabrao a ne da se borba vodi ko ce bolju fotelju ugrabiti! Unaprijediti Obrazovanje a ne ići unazad u srednji vijek,ljude obične radnike više poštovati jer rade da se prehrane!