15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knežević: Manjinska vlada bila bi prevara birača; Konjević: Sve je bolje od trenutnog stanja

Politika

Comments 5

Knežević: Manjinska vlada bila bi prevara birača; Konjević: Sve je bolje od trenutnog stanja

Izvor: Pobjeda/RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je, komentarišući mogućnost da se formira manjinska vlada u kojoj bi bila URA a podržao je DPS, to bilo izigrivanje izborne volje.

On je komentarisao izjavu lidera Albanske alternative Nika Đeljošaja koji je kazao da su manjinske stranke spremne da podrže Vladu koju bi vodio lider Ure Dritan Abazović a manjinski podržao DPS.

"Nije tajna da su kolege iz manjinskih stranaka već duže vrijeme u kontaktu i da je ovo što je rekao Nik Đeljošaj rezultat toga. Što se DF-a tiče naš stav je jasan- mi smo većini poslali jasnu platformu da se do 10. Decembra izjasne da li su za formiranje nove Vlade. Ako bi se ovo desilo jasno je da bi to bilo prekrajajanje izborne volje. To je više pitanje za Abazovića i DPS nego za DF. Navikli smo se da smo opozicija, mi smo na neki način sada vladajuća opozicija. Nijesmo krivi, pokazali smo najbolje namjere imenovanjem Krivokapića za nosioca liste a kasnije i podržavajući ga za premijera a Aleksu Bečića za predsjednika Skupštine", naveo je funkcioner DF-a u emisiji "Argumenti" na TVCG.

Knežević je kazao da nijesu ničim ucjenjivali premijera.

"Popis je zakonska obaveza. Što se tiče Rezolucije o Srebrenici to nije trebalo da se usvaja jer nas to pitanje dijeli. DF ne osjeća odgovornost već dajemo rješenja", naveo je Knežević.

Predsjednik SDP-a Raško Konjević komentarišući inicijativu za formiranje manjinske vlade kazao je da je to jedna ideja.

"Bilo šta je bolje od ovoga što danas imamo. Mi šest mjeseci imamo duboku političku krizu koja je prerasla u institucionalnu krizu jer parlament ne usvaja zakone. Imamo Vladu i ne znate čija je", naveo je Konjević.

Kazao je da su demokratski principi u ovakvom slučaju da se premijer sam povuče ili da mu se izglasa nepovjerenje.

"U situaciji kada imamo pad ekonomije i sve druge negativne pokazatelje jasno je šta bi trebalo činiti", kazao je Konjević.

Knežević je naveo da ukoliko kolege iz vlasti odbiju ponudu DF-a treba formirati tehničku vladu.

Dodao je da nije čuo za eksperte koji sjede u Vladi.

"Ministar Spajić se predstavlja kao čovjek koji je radio u Singapuru za 20.000 eura i da je to ostavio ja u to sumnjam jer sam ga gledao u kampanji u istom odijelu kao Mirka Topalovića iz "Maratonaca". Ako ima te papire neka me demantuje", naveo je Konjević.

Ocijenio je da budžet treba da izglasa nova vlada a ne aktuelna.

Konjević je kazao da se nijednim budžetom na svijetu ne utvrđuju visine prosječne plate.

"Ako nekoj vladi ne prođe budžet onda se zna šta je posljedica toga. Budžet je najvažniji zakon kojeg Ustav prepoznaje da je jedini u nadležnosti izvršne vlasti. Nikada se nije desilo u istoriji crnogorskog parlamentarizma da nekoj koaliciji nije prošao budžet", kazao je Konjević.

Upitan kada će podnijeti zahtjev za izglasavanja nepovjerenja Vladi, Konjević je kazao da to nije urađeno ove sedmice jer bi trebalo odraditi konsultacije u opoziicji.

"Očekujemo da ćemo već naredne sedmice to uraditi i predložiti parlamentu. Mislimo da svi konstituenti iz većine treba da podrže tu inicijativu jer niko ne podržava Vladu", naveo je Konjević.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Novi izbori sto prije!

Samo novi izbori mogu donijeti mir cijeloj Crnoj Gori! Nema boljeg izbora jer ovo predugo traje!

Boka

Kakva crns prevara, jesmo vam dali mandat u nadi da ćete nešto bolje napravit? Niste uspjeli među sobom da se dogovorite, a dok ste se svađali država je propadala na sve strane. Što vam je vjerovatno bio i cilj pogotovao DF-u i Demokratama...

Bajo

Nista im ne vjerujem . Najpodliji su Demokrate . Ako oni udju u tu Vladu i postave neke svoje ljude , bolje je onda postaviti Pipuna .