8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Nijesmo za manjinsku vladu

Politika

Comments 6

Abazović: Nijesmo za manjinsku vladu

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazovic kazao je da ne podržava koncept manjinske vlade.

- Ja lično nijesam za to, "Crno na bijelo" nije za to. Želimo da imamo veću političku stabilnost da bi sprovodili reforme. Da donosimo zakone, da mijenjamo Tužilaštvo, da mijenjamo sudstvo, da biramo sudije Ustavnog suda - kazao je Abazović novinarima u Skupštini nakon što je odgovarao na pitanja poslanika u Skupštini.

Govoreći o formiranju manjinske vlade, koja se kao rješenje političke krize sve češće pominje, Abazović je podsjetio da je to ideja od ranije, kao i ideja o rekonstrukciji, novoj vladi, izborima...

-Sve su to potencijalne mogućnosti. Ja samo navijam da se politička situacija riješi na način što ćemo imati veću političku stabilizaciju. Građani moraju da razumiju, sve partije, svi lideri, svi poslanici su nebitni, bitno je da imamo političku stabilnost ako želimo da idemo naprijed. Ako ne želimo da idemo naprijed i ovo je dobro – ovako neka se tavori, poručio je Abazović.

Istakao je da čeka da se razbistre neke stvari o kojima je razgovarao na važnim adresama, ali nije želio da iznosi detalje na tu temu. Prema njegovim riječima, Vlada i sada faktički ima manjinsku podršku.

- Želim da se ova situacija razriješi, što se mene lično tiče vidjećemo šta su solucije. Moramo da sačekamo da se neke stvari razbistre, o kojima smo razgovarali na važnim svjetskim adresama, ako se situacija bude rabistrila, mislim da će to biti pozitivno za Crnu Goru - kazao je Abazović.

On smatra da se 10. decembra, kada je krajnji rok za odgovor na platformu Demokratskog fronta (DF) kojom je traženo formiranje nove vlade, ništa neće desiti.

- Stalno čekamo da DF da neko rješenje. Volio bih da me iznenade 10. decembra, pozitivno ili negativno. A ne čekamo platformu i na kraju dođe nešto o čemu pričamo tri mjeseca - istakao je Abazović.

Abazović se plaši da će sve institucije ući u blokadu sistema za tri mjeseca.

- Moramo iznaći rješenje. Nema ovdje ljutnje ni prema kome, niti kakvih zavjera, niti bilo čega. Moj stav je jasan i precizan – ko god može da da model koji će da funkcioniše, srećno mu bilo - poručio je Abazović.

On je dodao da je sa predstavnicima manjina razgovarao više puta, ističući da bi volio da oni budu dio neke nove vlade jer je to, kako kaže, dobra poruka stabilnosti.

Abazović je naglasio da nikome ništa ne radi iza leđa, ali da nije siguran da su svi na istom zadatku.

- Ako neko ima neki model - neka ga iznese, odazvaćemo se na svaki poziv, na svaki razgovor. Razgovarao sam sa ljudima iz DF-a, manjinskih partija, ali to ne znači da su naša političke pozicije promijenjene ako imamo neki razgovor - kazao je Abazović.

On je demantovao informacije da je prošlog mjeseca putovao iz Tirane za Beograd da bi se sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

-Potpuno netačni navodi... Svašta čitam o sebi, juče je bilo oko ovog klipa oko vile na Svetom Stefanu. Šta čovjek normalan može da kaže na izjave pojedinih političara? Radilo se o završnom partiju organizatora festivala See dance. Mene su pozvali da otvorim Se dance krajem avgusta, to sam uradio. To je odlična stvar za turističku sezonu. Imali su završnu žurku, tu su bili glumci, pjevači, uglavnom iz regiona. Bio sam da ispoštujem. Sve što je u službi turističke sezone mislim da je odlično, mnogo je bolje da mi imamo takve festivale nego da oni odu u Grčku ili Albaniju. Na svakom koraku se trudimo da pomognemo Crnoj Gori, a određeni ljudi negativci, ne žele da pomognu svojoj državi, stvarno to ne razumijem, rekao je Abazović.

Kako je dodao, "zna se ko je išao kod Vučića", ali on ništa nema protiv da ga sretne zvanično kako to dolikuje.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Bio na zurci,nakon zavrsetka see dance,da bi pomogao turizam u Crnoj Gori,pa i on je ekspert,,kakva izjava,ali je bolja od one da se na Cetinju borio sa teroristima,

Bez iluzija jednom za svagda

Cvrsto u rukama Srbije. Ne samo sto mu je familija u Beogradu, nego se Vučić duplo osigurao sto se Abazovića tiče

E , steta...ostavku!!!

Ti si za ostavku i dobro znaš da si bivši!