3 °

max 6 ° / min -1 °

Subota

29.01.

6° / -1°

Nedjelja

30.01.

8° / -0°

Ponedjeljak

31.01.

8° / 1°

Utorak

01.02.

5° / 0°

Srijeda

02.02.

7° / -1°

Četvrtak

03.02.

9° / 2°

Petak

04.02.

9° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Nakon lokalnih izbora, parlamentarna većina će smoći snage za izbor nove vlade

Politika

Comments 2

Mandić: Nakon lokalnih izbora, parlamentarna većina će smoći snage za izbor nove vlade

"Krivokapić zbog straha za fotelju nije potpisao Temeljni ugovor, nećemo ga rušiti sa DPS-om"

Izvor: Adria, Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Demokratski front neće sa Demokratskom partijom socijalista glasati nepovjerenje vladi, kazao je lider tog saveza Andrija Mandić navodeći da bi najgore rješenje za postojeću krizu bio dogovor neke od vladajućih stranaka sa DPS-om za formiranje manjinske vlade.

Mandić je kazao da mu je neko prije godinu govorio da će vladu koju su podržali ocjenjivati loše, ne bi mu vjerovao.

"Svi smo imali velika očekivanja. Desila se teška kompromitacija velike pobjede i velike ideje. Vlada je porušila sve demokratske standarde u nju su neki ušli ljudi koji nijesu bili na izborima i koji su godinama podržavali DPS", rekao je Mandić za televiziju Adria.

Komentarišući izjavu premijera koji je kazao da je njegova Vlada najkompetentnija u istoriji, Mandić je kazao da će Krivokapićeva Vlada ostati upamćena po izigravanju narodne volje.

"Ta Vlada je služila međunarodnim centrima koja nije ispunila nijedno od obećanja koje smo dogovorili prije nego što su se formirali. Nijedan investitor nije došao, gora je ekonomska situacija nego 2019, nezaposlenost je na najvišem nivou. Kada onda neko kaže da je ova Vlada uradila mnogo onda vam ostaje samo da se smijete", naveo je Mandić.

Ponovio je da Front neće sa DPS-om glasati nepovjerenje Vladi.

"To što mi imamo loše mišljenje o Vladi ne znači da ćemo praviti dilove sa DPS-om. Kakav god da je Krivokapić bolji je od vlada koje je vodio DPS", naveo je Mandić.

Kazao je da neće ići na svečanost koju Krivokapić organizuje povodom prve godine rada Vlade: "Šta imamo da slavimo?".

Saopštio je da Krivokapić zbog fotelje i rizika da više ne bude premijer nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC u maju.

"Ko bi propustio tu priliku zbog jedne fotelje. A svaki funkcioner DF-a, koji ne idu u crkvu tako često kao Krivokapić, potpisali bi Temeljni ugovor pa ne da mi je cijena fotelja nego bih bio spreman da riješim jedan problem zbog kojeg su se i organizovale litije" naveo je Mandić.

Smatra da će nakon lokalnih izbora parlamentarna većina smoći snage da se ide na izbor nove vlade.

"Desetog na veče konstatovaćemo da li ima dogovora i jedno od rješenja je da se vrati mandat i da se ide na izbore. Najgore rješenje je da se dogovara bilo šta sa DPS-om. Takve prevare su postojale i ranije, ali nije tada bilo narodne pobjede kao što je bila 30. avgusta. Danas ko bi tako nešto pokušao taj sigurno ne bi dobro prošao ne samo na izborima već u reakcijama ljutih građana koji imaju pravo da traže da se pravda zadovolji", naveo je Mandić.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

JF

Opet ovaj Vucicev sluga prica o velikoj pobedi i velikim planovima. Koja velika pobeda 41-40 . Sto kaze Ustav ako inicijativa za nepovernje ne prodje. Je li onda jos 3 mjesca do sledece inicijative za smjenu vlade? Bojim se da ce URA opet izdati CG, i nece glasati 13/12.

Stevan Dž

koji si ti mali homosapiens kako si zlobno između ostalih mene zakačio ramenom u Petrovcu na dan oslobođenja opštine Budva.....a tvoj medojević mi i dalje duguje 200€ ......i vi da vodite Državu koju ste planirali da zapalite.....