10 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DF burno reagovao na izmjene Zakona o dječjoj zaštiti: Opet udar na svetinje

Politika

Comments 0

DF burno reagovao na izmjene Zakona o dječjoj zaštiti: Opet udar na svetinje

Spomen istopolne zajednice rezultirao sa: "Udarate na tradicionalne vrijednosti i našu svetu SPC, šta bi vam rekao Amfilohije"

Autor: Antena M

  • Viber

U Parlamentu se danas, između ostalog, raspravljalo o izmjenama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

Poslanici Demokratskog fronta oštro su reagovali nakon izlaganja predstavnika Ministarstva finansija i socijalnog staranja Janka Odovića.

Predlog Ministarstva navodi da porodicu čine i partneri istog pola i djeca koju partneri izdržavaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje životno partnerstvo lica istog pola.
 
Poslanik Jovan Vučurović (Demokratski front) kazao je kako se zakonskim rješenjem 'na mala vrata' uvodi mogućnost da istopolni parovi usvajaju djecu. On je kazao kako o tome treba raspisati referendum.

"Onda bi gospoda iz Brisela i drugih lobija dobila jasan odgovor kada je u pitanju ovaj udar na tradicionalne vrijednosti, što je bio i jeste Zakon o istopolnim partnerstvima. Govorim u ime više od 130 hiljada birača koji su glasali za našu koaliciju, oni ne bi bili raspoloženi da se neko ovako poigrava sa tradicionalnim vrijednostima. Ti ljudi su odbranili svetinje i čast i pobijedili režim Mila Đukanovića", rekao je on.

Opet udar na svetinje

On je rekao kako se danas opet "udara na svetinje, a u ovom slučaju na porodicu", prenosi portal Analitika.

Marta Šćepanović (DPS) kazala je kako je pohvalno što Crna Gora ima Zakon o istopolnim partnerstvima, ali da je porazno to što Vlada do danas nije donijela nijedan zakon koji bi bio usaglašen sa njegovim odredbama.

"Toliko o tome koliko se ova Vlada zalaže za ljudska prava i koliko je radila na primjeni tog zakona", istakla je ona.

Očekujemo da se oglasi SPC

Jelena Božović (DF) rekla je kako, umjesto da premijer potpiše Temeljni ugovor sa SPC, on dostavlja prijedlog akta kojim se porodica predstavlja kao nešto što je u suprotnosti sa tradicionalnim vrijednostima.

"Stiže nam prijedlog da muškarac i muškarac, odnosno žena i žena mogu da usvajaju djecu. S pravom se pitam šta bi na ovo rekao mitropolit Amfilohije, jer su nam vrlo dobro poznati njegovi oštri stavovi o ovakvim pojavama u društvu. Naravno, očekujemo od naše svete SPC da se oglasi i reaguje", poručila je ona.

Dodala je i kako je novi zakonski prijedlog usmjeren "protiv pravoslavne vjere".

"Dok mi stvaramo uslove da naša djeca rastu zdravo, na dnevni red nam dolazi jedan antiporodični zakon kojim se zadire u tradicionalnu porodicu, pravoslavnu vjeru i lijepu tradiciju koju smo naslijedili", istakla je Božović.

Biološki rat, novo doba nudi nenormalno
Ona je kazala i kako bi eventualna mogućnost da istopolni parovi usvajaju djecu "direktno ugrozila pravo djeteta na rast i razvoj u prirodnoj porodici".

"Najava biološkog rata protiv našeg naroda"

"Svima nama želi se nametnuti neki novi sistem vrijednosti koji nije svojstven tradicionalnim vrijednostima društva koje počiva na prirodnoj zajednici žene i muškarca. Tradicija i porodica predstavljaju se kao nešto zastarjelo, nešto što nije moderno i nešto čega treba da se odreknemo", poručila je ona.

Ona je kazala kako je riječ o "najavi biološkog rata protiv našeg naroda", piše analitika.

"To ne znači da treba da prihvatamo sve, jer sve što nudi novo doba nije normalno i nije prirodno. Naglasiću prirodno - jer svaki put kad se čovjek okretao protiv prirode to se njemu vratilo kao bumerang. Treba da krenemo putem biološke obnove", istakla je Božović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR