10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: DF ima puna prava da bude dio ove i svake druge vlasti

Politika

Comments 3

Spajić: DF ima puna prava da bude dio ove i svake druge vlasti

Izvor: Pobjeda

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da je Demokratski front (DF) demokratski izabran i da ima prava da bude dio ove i svake buduće vlade.

On je, za RTS, rekao da je inicijativa za formiranje manjinske vlade bila potpuno nepotrebna, imajući u vidu, kako je rekao, da i Vlada i parlament pred kraj prošle godine potpuno profunkcionisali, a Skupština usvojila više od 80 zakona.

“I pored jedne teške komunikacije, teške situacije tokom protekle godine, kada je možda i bilo razloga za ovakav jedan potez, sada već više nema. Mislim da ni nama ni javnosti uopšte nije jasno zašto se sve ovo desilo”, rekao je Spajić.

Upitan da li je Abazović dobio podršku Zapada za inicijativu o smjeni aktuelne Vlade i da li je specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar rekao da DF ne smije u Vladu, Spajić je odgovorio da u Crnoj Gori postoje određeni mediji i određeni dio javnosti koji je pokušavao to da prikaže kao da Amerikanci stoje iza ovog projekta.

Međutim, kako je rekao, njegovom posjetom Americi i Vašingtonu potpuno su pobili takve tvrdnje, te ističe da je jasno da Amerika, niti bilo kakav drugi dio međunarodne zajednice ne stoji iza ovog projekta.

“Kod nas na Balkanu, kada se kaže da neko veliki stoji iza nekog projekta, obično je to način da se proguraju neki interesi i neki lični projekti. Sigurno ne bih uvlačio nikoga iz međunarodne zajednice u ovakvu jednu priču. DF je demokratski izabran u Crnoj Gori i ima puna prava da bude dio svake ove vlasti i svake druge vlasti”, naglasio je Spajić.

Na pitanje zbog čega se sada pokušava “naprečac” potpisati Temeljni ugovor sa SPC, Spajić je kazao da nije iz tog resora, te da nije najbolja osoba da komentariše to pitanje. Istakao je da je usvajanje Nacrta ugovora na sjednici Vlade potez u pravom pravcu, dodajući da očekuje da će ubrzo biti potpisan.

“Nije bitno koja će ga vlada potpisati. Znam da su moje kolege iz Vlade predano radile na tom problemu. To je bilo jedno od najbitnijih pitanja koje je bilo postavljeno ovoj Vladi. Velika su bila očekivanja, SPC je najveća religijska organizacija u Crnoj Gori. Sigurno da treba kvalitetan dokument koji bi bio osnova odnosa između države i crkve, kao u svakoj normalnoj, evropskoj i civilizovanoj državi”, zaključio je Spajić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Dragojlo

Stanojko, radojko, a tek more milojko bre.. uf uf pa nema da nema samo more da nestane..hahaha..

Deni

A sto ne uspupi poziciju nekom od njih?