26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Think tank kod Gojka: Šta bi s litijama?

Politika

Tag Gallery
Comments 1

Think tank kod Gojka: Šta bi s litijama?

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V. J.

Ogranak Crkve Srbije (SPC) organizuje večeras tribinu „Litije – 2 godine poslije” u Podgorici; ovaj paracrkveni think tank će se održati, kako navode, „u sali kod crkve Svetoga Đorđija”.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija Mićovića su objavili da će učešće uzeti „sveštenik Nikola Pejović, urednik Radio ‘Svetigore’, Srđan Perić, politički analitičar i Mićun Milatović, pravnik”, a „moderator” je — sveštenik Gojko Perović.

Perić je bivši poslanik Pozitivne CG; a Milatović pravni zastupnik Joanikija Mićovića, odbornički kandidat u Nikšiću na koalicionoj listi Demokratske Alekse Bečića, pogađate — avanzovao „po dubini”, sada je izvršni rukovodilac Direkcije za pravne poslove Elektroprivrede.

Iz Crkve Srbije sve teže skrivaju svoje pipke u pokušaju da nastave s usmjeravanjem partijsko-političkih aktivnosti u Crnoj Gori…

 

Gojko Perović (50), nesvršeni student Filozofskoga fakulteta, diplomirao je 1999. na Bogoslovskome fakultetu u Beogradu, koji tada nije bio priznati dio Univerziteta. Ljetos je s Cetinja premješten za paroha u Podgorici.

Odlukom Porfirija-Prla Perića od 23. avgusta, razriješen je Perović svih dužnosti u srpskoj bogosloviji na Cetinju, u kojoj je bio „rektor” dvije decenije.

Nezvanično, „optužnica” za Perovića, sklopljena u Beogradu, sadržavala je: „crkveno autonomaštvo” i „netransparentnost” u raspolaganju sumom od godišnje preko 200.000 eura kojom Republika Srbija iz državnoga budžeta finansira bogosloviju — na platnome spisku je bio, ili je još, u svojstvu predavača, Zdravko Krivokapić.

Iz Beograda je Perović sumnjičen i za neke stanove; ali ništa provjerljivo se nije pojavilo u javnosti…

Nakon toga je Joanikije Mićović „rehabilitovao” Perovića, postavljajući ga 30. septembra za arhijerejskoga namjesnika podgoričko-kolašinskoga.

I Aleksa Bečić je već 13. oktobra pośetio crkvu Svetog Đorđija u Podgorici. Pa je Bečića „tim povodom dočekalo sveštenstvo crkve” i to mu je „bila prilika da čestita arhijerejskom protoprezviteru podgoričko-kolašinskom Gojku Peroviću”.

„Sagovornici su se saglasili da u našem društvu treba insistirati na poštovanju principa sekularne države”, saopštili su, priznajemo ne bez smisla za ironiju, iz kabineta Bečića.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

patologija ludila

Je li ovo moguće ???? Političari su izgubili pamet. Maloumno ponašanje nema granica.