9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Peroviću, Srbija te plaća – poručili iz Beograda

Religija

Comments 13

Peroviću, Srbija te plaća – poručili iz Beograda

Autor: Antena M

  • Viber

I bogoslovija SPC na Cetinju, kao i ostale bogoslovije van Srbije su na našem državnom budžetu. Nastavnici tih bogoslovija primaju redovne plate iz Republike Srbije – kazao je srpski aktivista Aleksandar Raković.

„Srbija je toliko učinila za SPC u Crnoj Gori, u svakom smislu”, rekao je gostujući jutros na TV „Pink”.

Raković je to saopštio u kontekstu kritikovanja aktivnosti protojereja Gojka Perovića, koji je „rektor” srpske vjerske škole na Cetinju, takođe i jedan od nastavnika.  

Raković kaže da medijski koncern „Vijesti” radi na propagiranju izvjesne „crnogorsko-srpske nacije pod okriljem Crnogorstva”.

On je naveo da Perovića taj medijski koncern „zlonamjerno istura u prvi red sukoba” i izrazio očekivanje da Perović neće ići „u konfrontaciju s nama Srbima”.

Zapitao se, aludirajući na Perovića: „Kakva se to frustracija može stvoriti da vas guraju u sukob s ljudima koji su vam činili samo dobro?”

Višegodišnji honorarni saradnik Perovićeve bogoslovije na Cetinju koja je na platnom spisku Srbije je premijer Zdravko Krivokapić.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Stari nk

Sve vas treba iscerati iz Crnogorskih ustanova koje ste zauzeli i ogadili, Rakovic nešto da komentarise,? ona ljudska kanalizacija, pi

Branislav

Otac Gojko ?? Kako to gordo zvuci. Bit otac srpskom stadu. Divile su ti se i ovce i pastiri. Napadao si Crnogorske ljude sa raznih govornica i sve to onako u rukavicama. U dusi se vidjela izdaja ali i tuga u pogledu. Znali smo da se tesko odrec ocnjega vida. Izrekao si nemozemo mi bez vas ni vi...?

mio

SPC jeli to ona sektarska pravoslavna crkva koji govore srpski! Ne hvala ostanite vani, niko vas vise nece osim srba!