20 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

26° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konatar uoči sjednice: Namjera da krenemo sa manjinskom vladom, to se ne može dok je Bečić tu

Izvor: Mediabiro

Politika

Tag Video
Comments 5

Konatar uoči sjednice: Namjera da krenemo sa manjinskom vladom, to se ne može dok je Bečić tu

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Poslanik URE Miloš Konatar prije sjednice Skupštine na čijem je dnevnom redu inicijativa za smjenu predsjednika Alekse Bečića, odgovarao je na novinarska pitanja. Upitan hoće li glasati za smjenu kaže:

"Kao što sam rekao poslije završetka sjednice na kojoj je pala vlada ja ne vidim način kako bi Bečić sa mjesta predsjednika Skupstine poslije svih izjava za Abazovića koji bi po mom mišljenju trebalo da bude mandatar za sastav nove vlade, ne vidim kako bi ta saradnja mogla da funkcioniše s obzirom na to da su odbili predlog za formiranje manjinske vlade. Ukoliko Dritan bude premijer ja ne vidim kako bi taj odnos Vlade i Skupštine mogao da funkcioniše", navodi Konatar.

Kako dodaje, do sada smo imali problem funkcionisanja Vlade i Skupštine, a njihova je kaže namjera da izađu sa manjinskom vladom kako bi krenuli u reforme.

"To se ne može uraditi ako on bude tu. Ja ne vidim da Bečić može doprinijeti ubrzavanju pocesa reformi i pomoći da manjnska vlada funkcioniše", dodaje Konatar.

Njegova očekivanja su da se sjednica održi danas jer Crna Gora nema vremena da čeka.

"Nemamo vremena za gubljenje na prepucavanjima. Nama je neophodno jasno partnerstvo i da se efikasno radi, ko god bi bio smetnja tome mislim da ne treba da obavlja funkciju. Naš predlog je bio otvoren, Demokrate odbijaju mogućnost da podrže manjinsku vladu i zbog toga je naš stav ovakav.

Važno je da ponovim tvrdnje koje su se čule i da ih odbacim da se ozvaničava koalicija između URE i DPS. Nma nikakve koalicije niti će DPS biti dio manjisnke vlade niti će se vratiti na vlast. Niti je ovo bilo kakvo ozvaničavanje koalicije", navodi on.

Poziv Demokrata na protest vidi kao potvrdu da je važno čuvanje fotelja.

"Podržavam sve mirne proteste to treba da bude praksa i ubuduće ali je to samo potvrda da je i ranije pozivanje na proteste bilo zbog čuvanja fotelja i to se danas pokazalo kao tačno", kazao je on.

Dodaje da su bili neformalni razgovori sa Civisom i SNP-om.

"Očekujemo da ćemo razgovarati i sa manjisnkim partijama i sa ostatkom kolega iz parlamentarne većine. Danilović je rekao da ne želi da razgovara o ovom konceptu koji smo predložili. Ovi razgovori će se odvijati u sadašnjoj parlamentarnoj većini i iz reda manjiskih partija", zaključio je Konatar.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Sve ce bitti DPS-u oprosteno, ovakvih nidje nije bilo!

CG1

Svaka čast. Sa bečićem ni do E od Evrope.

Pravi put.!

Nema odugovlačenja ! Evropa nas neće čekati !