15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Vidjeli smo ozbiljnu izdaju nacionalnih interesa; od medija, nevladinog sektora do političkih partija - svi će odgovarati!

Politika

Comments 5

Đukanović: Vidjeli smo ozbiljnu izdaju nacionalnih interesa; od medija, nevladinog sektora do političkih partija - svi će odgovarati!

Autor: Antena M

  • Viber

"Mi smo posljednjih godina u Crnoj Gori nažalost prisustvovali jednoj ozbiljnoj plaćenoj izdaji crnogorskih nacionalnih interesa, a paralelno sa tim prisustvovali smo jednom ozbiljnom, takođe plaćenom naporu, od strane određenih medija, od strane određenih nevladnih struktura i od strane jednog broja opozicionih partija koji su pokušavali da služeći, dakle plaćeno služeći tim tuđim interesima zataškaju tragove te izdaje", poručio je predsjednik države Milo Đukanović.u intervjuu za Javni servis

"Sjetićemo se i suđenja za pokušaj državnog udara, sjetićemo se svega što se ovdje radilo da se pokušaju prikriju dokazi služenja, plaćenog služenja tim stranim interesima, ali moram da vam kažem da uopšte ne očajavam zbog toga. Ja sam potpuno sigurno da se Crna Gora kreće ka tome da će nažalost svih ovih koji pokušavaju da zakamufliraju svoje prljave tragove, Crna Gora će brzo biti pravno uređena država i dio pravno uređene Evrope i nema nikakve sumnje da ćemo se mi ovoj temi vratiti, i da ćemo se vratiti i politički i društveno i civilizacijski, i da ćemo se vratiti i krivično pravno, i da oni koji misle da su uspjeli da prikriju svoje nečasne tragove o onome što se događalo u Crnoj Gori poslednjih nekoliko godina, tako što su služili tuđim interesima, sklapajući marketinške ugovore sa Telekomom Srbije i sa bilo kim drugo, pa na taj način tobože obavljali neke svoje profesionalne dužnosti, a u suštini, ponavljam, igrali vrlo nečasnu ulogu u Crnoj Gori i crnogorskoj društvenoj stvarnosti, dakle moraće po mom dubokom uvjerenju prije ili kasnije odgovarati za sve ono što su radili na štetu naše države”, pojasnio je.

Današnja situacija u Ukrajini otvorila oči i o onome što se 2016. dešavalo u Crnoj Gori

Predsjednik države osvrnuo se u intervju za Javni servis na pokušaj državnog udara 2016, rekavši: 

"Prvo, već imamo dva ishoda. imamo jedan ishod na Višem sudu a drugi ishod na Apelacionom sudu. Ja mislim da su oba ta procesa bila pod ozbiljnim uplivom veoma tendencioznih, plaćenih interesa sa strane i da dakle, ne ulazeći sada u vrednosni stav jednog i drugog suđenja, volio bih mogu da kažem da su sudovi odoljeli tom pritisku, ali plašim se da nijesu".

"Naravno, pod pritiskom onih koji su kao što sam kazao željeli da zataškaju tragove svojih nedjela u Crnoj Gori. potpuno jasno, Rusija je legitimisala svoj interes kroz izjave svojih zvaničnika. Ona je kazao da će Crna Gora napraviti veliku grešku zbog koje će ispaštati ako uđe u NATO. To je manje-više legitiman interes jedne velike sile i još da kažem da budemo srećni da se opredijelila da će u Crnoj Gori svoj cilj postići samo kroz organizaciju državnog udara. U  Ukrajini se opredijelila za vojnu agresiju. U Ukrajini se opredijelila za vojnu agresiju. ne ulazim u to šta je interes Rusije, ali vrlo ulazim u to, dakle šta su radili određeni mediji, određene strukture civilnog društva i određene političke strukture u Crnoj Gori da bi obezbijedili ostvarivanje tog ruskog, a u suštini anticrnogorskog interesa."

Da li treba danas nakon iskustva sa Ukrajinom dokazivati koliko je bilo važno da Crna Gora postane članica NATO-a? Da li to još nekome treba dokazivati? Da li treba dokazivati da nas danas od agresije brani to članstvo u NATO savezu? E, zato ja mislim da će to suđenje i neko buduće suđenje u pravno uređenoj državi morati sve da postavi na svoje mjesto i ja mislim da se grdno varaju svi koji misle da ćemo zauvijek razgovarati o političkoj odgovornosti za ovakve procese u Crnoj Gori. Ovo nije pitanje politička odgovornost, ovo je pitanje krivično pravne odgovornosti za izdaju nacionalnih interesa. U  najrazvijenijim demokratijama u svijetu danas, od Sjedinjenih Američkih Država do Velike Britanije, svih evropskih država se ne odgovara politički, odgovara se krivično pravno. Odgovaraće se i u Crnoj Gori", ponovio je.

Katnića kompromitovali samo kako bi zaštitili sebe

 Ne žalim zbog promjene vlasti, međutim, promjena vlasti dovela je do upliva ruskog interesa, SPC je zloupotrijebila položaj, a na polju borbe protiv kriminala nije učinjeno ništa", kazao je Đukanović.

"Biće intrigantno to što za godinu i po dana oslobodilačke vlade" koja se upustila u tešku borbu sa korupcijom nije donešena nijedna optužnica ili presuda", dodao je.

Kaže i da apsolutno ne stoji da je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić bio kočnica u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"To je za mene veoma providno. Dva su razloga takvog odnosa aktuelne vladajuće koalicije prema Katniću. Prvi je njegova uloga u procesuiranju "državnog udara". On je dotakao najosjetljivi dio nervnog sistema one politike koja je politika izdaje crnogorskih nacionalnih interesa. Potpuno je jasno od prvog dana, da svi koji su se našli na udaru optužnice su pokušavali na sve moguće načine da zaštite sebe time što bi kompromitovali Katnića. Drugi razlog je što je nova vlast veoma nervozno tražila trenutak da na poziciju glavnog specijalnog tužioca instalira svog predstavnika i istomišljenika", naveo je Đukanović.

"Niti je Crna Gora korumpirana država, niti DPS organizovana kriminalna grupa, pa sve da čelnike DF-a dovedu na mjesto glavnog specijalnog tužioca. To je nemoguće dokazati jer to nije istina", zaključio je Đukanović.

.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Eagles

Izdajnici će dobiti ono što su zaslužili, mnogo prije nego što misle. Zlo u Ukrajini učinilo je da su maske potpuno pale i svako pokazao svoje pravo lice. NJET!

Bokeljka

Moraju da odgovaraju svi koji su radili protiv Crne Gore , nase jedine domovine.