21 °

max 25 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

25° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

24° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević potvrdio: Ponuđeno nam je mjesto potpredsjednika, odbrana i vanjski poslovi

Izvor: Screenshot

Politika

Tag Video
Comments 3

Konjević potvrdio: Ponuđeno nam je mjesto potpredsjednika, odbrana i vanjski poslovi

Izvor: RTV NIkšić

Autor: Antena M

  • Viber

Raško Konjević, predsjednik SDP-a, u intervjuu za RTV Nikšić, potvrdio je da je mandatar Dritan Abazavić ponudio toj partiji mjesta potpredsjednika Vlade za politički sistem, ministarstva odbrane i vanjskih poslova.

Time je potvrđeno pisanje Antene M. 

"Potpredsjednik Vlade za politički sisitem bi ujedno obavljao i funkciju ministra odbrane. Rekli smo gospodinu Abazoviću da to jesu značajna ministarstva i da odražavaju ono što je jedan dio rezulatata politike Socijaldemokratske partije u prethodnih 20 i više godina. Sve što smo radili na ova dva polja pokazalo se ispravno. Afirmisati politiku evropskih integracija i članstvo Crne Gore u NATO-u. Ukoliko dođe do formiranja te vlade mi ćemo sa zadovoljstvom nastaviti tim putem. Iako su to snažne pozicije, istovremeno smo rekli da bez jasnog sporazuma o osnovnim programskim principima, prioritetima i ciljevima vlade, pozicije nam ne znače ništa. Želimo da znamo jasne osnove na kojima će ta vlada počivati", poručio je Konjević.

Proces pregovaranja zahtijeva određene ustupke, kazao je Konjević. 

"Vjerujem da ćemo imati, što je i naš preduslov za participiranje u vladi, jasne programske odrednice, ciljeve, način odlučivanja u vladi i da dokument bude javan kako bi građani znali na šta su se politički subjekti obavezali eventualnim učešćem u vladi. Šta su prioriteti, na koji način će da radi, kako da odlučuje i na kojim vrednosnim definicijama će počivati. Mi smo tekst sporazuma usaglasili sa mandatarom, ostalo je da on to usaglasi sa predstavnicima Socijalističke narodne partije", poručio je Konjević.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Onogošt

Oćete li u vladu bez Draginje i SD-a.Preračunaćete se Konjeviću.Krivokapić je ružna prošlost Crnogorske politike.Imate Vujovića,Zekovića...Zašto uvjek idete u zagrljaj Srpsko -Ruske klike i negatora C.Gore.Tivat,Kotor Kolašin Cetinje...Jedno pričate,a drugo radite!!!

Zoran

Rece li Draginja nakon izdaje pro Crnogorskog bloka na Cetnju i prihvacene podrske od anticrnogorske partije Becica, da ona nece nikada sa izdajnicima i negatorima Crne Gore. Kako da tumacumo ovo sada? Kako da tumacimo politicko partnersrvo SDPa sa anti drzavnim partijama u Tivtu, Kotoru, Plavu,...

Simo

Krivokapic jedan aut jedan in Ovaj prvi je htio DF da uvede u skupstinu prilikom blokade !!! Kad ce 21 Maj pa da svane