16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grupa građana Cetinja Abazoviću: Nama Belveder, vama Joanikije

Politika

Comments 4

Grupa građana Cetinja Abazoviću: Nama Belveder, vama Joanikije

Autor: Antena M

  • Viber

Najnoviji snimci koje su crnogorski građanski aktivisti dobili svjedoče o zločinačkoj akciji u kojoj su učestvovali predstavnici Krivokapić-Abazovićevoga bezbjednosnog sektora i razne kriminalne grupe koje su zarad obezbjeđivanja sramotnoga nasilnog ustoličenja Jovana Nedostojnoga bile spremne prosuti i krv mirno okupljenih građana, saopštila je Grupa građana Cetinja.

Kako navode, ti snimci svjedoče da je komandni policijski tim u Crnoj Gori bio stavljen na raspolaganje državi Srbiji i Crkvi Srbije, kao i kriminalnim strukturama, a sve u cilju realizacije plana da se po svaku cijenu ustoličenje obavi.

"Koordinatori te akcije pri tome nijesu brinuli o građanskim žrtvama nego o mogućem stradanju kriminalaca koji su im bili na raspolaganju. Te činjenice ogoljavaju nedavno izrečenu laž novoga premijera Abazovića o razlozima brutalne torture koju je policija izvršila nad demonstrantima, torture na koju je on ponosan. Nećemo zaboraviti da je za sve to vrijeme današnji premijer Abazović bio koordinator svih bezbjednosnih službi, a njegov današnji ministar policije Filip Adžić bio njegov savjetnik", navode oni i dodaju:

"Njihova servilnost velikosrpskim strukturama u Crnoj Gori i prikrivanje činjenice da je država akciju obezbjeđivanja ustoličenja i torturu nad građanima vršila u saradnji s kriminalcima prije ili kasnije rezultiraće sudskim procesom u kojem neće moći izbjeći odgovornost - za saučesništvo, za prikrivanje dokaza o zločinačkom planu protiv sopstvenih golorukih građana i za izdaju državnih interesa. Zahvaljujući toj servilnosti Jovan Nedostojni može računati da će bez odgovornosti organizovati provokativne četničke pojanke na Vladičinoj bašti - na dan kad su goreli Zviceri, ili da će četnički vojvoda Mandić pozivati da se Cetinju ukine status prijestonice. Zahvaljujući Abazovićevoj podršci, njegov ključni koalicioni partner SNP može besramno optuživati građanske aktiviste za razdor umjesto da procesuira kriminalce u policijskoj uniformi koji su 4-5. septembra pripremali na Cetinju krvavi scenario koji je izbjegnut isključivo zahvaljući građanskoj prisebnosti i svijesti o njihovome paklenom planu! Može li bit da Abazoviću i Adžiću nije poznata "duhovna" sprega popova Crkve Srbije i kriminalaca ili izjava bivšega ministra koji eventualnu pogibiju desetak Crnogoraca nije smatrao skupom cijenom za Jovanovo ustoličenje?! Ili je današnjem ministru policije saznanje o toj sprezi promaklo dok je pravio spiskove "antidržavnih elemenata" od svojih sugrađana i nekadašnjih prijatelja po Cetinju", naveli su u saopštenju.

Pitaju novoga premijera Abazovića je li i dalje ponosan na sve što je u potonjih godinu dana uradila vlada čiji je bio potpredśednik i šef sektora bezbjednosti?!

"Hoće li se izviniti hiljadama građana na koje su njegovi službenici i kriminalci u službenim uniformama nasrnuli bagerima, šok bombama, gumenim mecima i suzavcima koje su čak u kuće i u dvorišta bačali?!
Ili misle da će evropska prijestonica herojske borbe protiv okupatora ustuknuti pred njima, zaboraviti ili oprostiti? Bilo nas je i manje no danas kad nam preci nijesu uzmicali ni pred višima i brojnijima, pa nećemo ni mi strecati od današnje šake Vučićevih izmećara. A koliko nas ima - dođite 9. maja na Belveder da prebrojite! Mi ćemo doći da dignemo zastavu crnogorske slobode i zakunemo se na bespoštednu borbu za vrijednosti koje simbolizuje ta zastava! Vi ste se izjasnili da 9. maj ne slavite! Nama Belveder, vama Jaonikije", zaključili su.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

rada

Iako je Belveder mlad za mene 58 -šnju majku,on je početak slobode za moju djecu i unučad ,to je igra crnogorskih orlova koji ne traže plijen nego crnogorsku slobodu ,među pobjedivim gavranima.

Mina

Belveder je nepobjediva Crna Gora. Svi smo tamo 9. 5. Pa brojte i prebrojavajte. I obezbijeditete naocare sa valjanom dioptriom Raonicu. Jer on je sklon da vidi sto niko drugi ne vidje.

Branka

Bravo! Svakome njegovo. Samo ste zaboravili da pomenute one koji su zaposlili ove "junake" koji nas nazivaju bagrom, one koji su srbovali sa popovima ka što je Nedostojni, one koji su omogućili mrziteljima Crne Gore da budu na ključnim mjestima za njeno uništenje. Nemojte ih zaboravljati!