23 °

max 36 ° / min 19 °

Subota

02.07.

36° / 19°

Nedjelja

03.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

04.07.

35° / 22°

Utorak

05.07.

35° / 21°

Srijeda

06.07.

33° / 20°

Četvrtak

07.07.

32° / 20°

Petak

08.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučićeva bitka za Budvu

Izvor: Pobjeda

Politika

Comments 5

Vučićeva bitka za Budvu

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je u Budvu svog prvog operativca Vladimira Mandića kako bi logistički, a vjerovatno i finansijski pomogao kampanju Demokratskog fronta u tom primorskom gradu, saznaje Pobjeda. 

Mandić, koji je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i biznismen blizak Vučiću, je u Budvi viđen u društvu svog prijatelja, bivšeg poslanika DF-a Mila Božovića koji je naslijedio na mjestu nosioca liste aktuelnog predsjednika Opštine Marka Bata Carevića.

PRIORITETI

– Vladimir Mandić logistički i finansijski pomaže kampanju DF-a u Budvi jer su izbori u tom gradu prioritet i za Vučića, sličan onome u Nikšiću – kažu izvori Pobjede.

Lokalni izbori u Budvi su bili prvobitno raspisani za 5. jun, ali nakon što je nova parlamentarna većina usvojila izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi, predsjednik države je izbore zakazao za 23. oktobar.

DF u Budvi ne priznaje odluku o raspisivanju izbora pa je kao i Demokratska Crna Gora predao listu Izbornoj komisiji Budve.

Vladimir Mandić, bivši rukometni reprezentativac Srbije, je čovjek od velikog povjerenja predsjednika Srbije, a već je bio angažovan u slučaju Nikšića kada je Vučić uložio stotine hiljada eura u pobjedu Demokratskog fronta pomažući tu političku grupaciju finansijski, logistički, ali i medijski - direktno se miješajući u unutrašnje stvari Crne Gore.

Mandić je u odličnim odnosima i sa aktuelnim predsjednikom opštine Carevićem, koji je bio u sukobu sa Božovićem, upravo zbog najava da će ga naslijediti na čelu lokalnog DF-a.

- Pretpostavka je da je zadatak Mandića i da izmiri posvađane lidere DF-a u Budvi. Sastav izborne liste govori i da je potrebno da Mandić pomogne – tvrde izvori Pobjede.

NIKŠIĆKI SCENARIO

Pobjeda je u seriji tekstova objavljenih od januara do 14. marta prošle godine razotkrila šemu djelovanja funkcionera Srpske napredne stranke koji su bili angažovani kako bi tadašnja opozicija, prvenstveno DF, srušila veliki bastion DPS-a – Nikšić. U glavnoj ulozi je bio, kao i u slučaju Budve, upravo Vladimir Mandić.

Šema je bila tipično vučićevska: prvo je krajem januara poslata prethodnica od desetak članova Srpske napredne stranke, koju je, kako je Pobjeda otkrila, angažovao Petar Babović, načelnik Pomoravskog okruga i istaknuti funkcioner Vučićeve stranke.

Nakon kraha akcije prve grupe, Vučić nije ništa prepuštao slučaju, pa je za Nikšić angažovao prvi ešalon svoje stranke u koju spadaju – Aleksandar Jokić, kum njegovog brata Andreja, te član Glavnog odbora i poznati rukometaš Vladimir Mandić kao i bivši rukometni reprezentativac Dane Šijan. Mandića i ekipu je tada policija privela pod sumnjom za kupovinu glasova zbog velikih količina keša koje su posjedovali. Na informativni razgovor privedeni su tada, osim pomenute trojice, Nemanja Bogdanović iz Sarajeva, Slobodan Lalović iz Foče, Dejan Puhalo iz Trebinja, Blagdan Madžić iz Foče i Miroslav Vujović. Iz Srbije ih je u Crnu Goru, kako sumnja policija, doveo poslanik DF-a iz Budve Milo Božović. Pod sumnjom za kupovinu glasova bio je i Predrag Rajić, poslanik SNS-a, i jedan od ideologa velikosrpskog projekta ,,srpski svet“.

Na dolazak funkcionera SNS-a u Budvu reagovao je i lokalni DPS koji je optužio Mandića da se miješa u izborni proces.

– Budvanski DF dovodi sumnjive osobe iz Srbije, koje agituju za njih i na terenu i ,,objašnjavaju“ da je upravo ova partija, koju uzgred nije briga ni za šta osim za fotelje i lične interese svojih političkih prvaka, pravi izbor koji treba zaokružiti na glasačkim listićima 23. oktobra. Jedan od onih koji je razgovarao i objašnjavao Budvanima za koga treba glasati je, navode, i Vlada Mandić, kontroverzni biznismen i Vučićev poslušnik, dobro poznat kao akter čuvene bitke za Nikšić – naveo je u saopštenju DPS.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Miso

Nemoj te molim vas vucic ovde zavadja a kad ode u evropu izigrava Gandija sta radi ANB?

Oscar

A čoče zar mi sada nemamo ANB i Ministarstvo odbrane??!! Što je bilo sa tom većom količinom keša u NK???!! Zašto ih puštamo u CG

Simo

Vidi li ovo Kentera i Konjevic....kad cemo poceti da se ponasamo kao drzava i zastitimo svoje interese.