15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komar: Svaki ministar koji podigne ruku za ovakav Ugovor nosi ličnu krivicu za nenadoknadivu štetu

Politika

Comments 4

Komar: Svaki ministar koji podigne ruku za ovakav Ugovor nosi ličnu krivicu za nenadoknadivu štetu

Autor: Antena M

  • Viber

Svaki ministar i ministarka koji podignu ruku za usvajanje tzv. Temeljnog ugovora sa SPC nosi ličnu krivicu za nenadoknadivu štetu koja će tim činom biti učinjena crnogorskom društvu, upozorava profesorica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore, Olivera Komar.

Njenu objavu na Tviteru prenosimo integralno: 

"Integracija u Evropsku uniju u destabilizovanom i podijeljenom crnogorskom društvu jedini je prioritet oko kojeg postoji široki konsenzus.

Preko 74% građana i građanki svih vjera i nacija, koji glasaju za sve partije i imaju najrazličitije političke stavove, eksplicitno podržava evropski put Crne Gore. Evropska integracija i želja za reformama jedine su koje nas sve povezuju.

Umjesto da obnavlja društvo na ovom konsenzusu, posebno sada, kada su se „vrata“ Evropske unije iznenadno na kratko širom otvorila i kada ova Vlada sticajem međunarodnih okolnosti dobija istorijsku šansu da obezbijedi privođenje kraju pregovora i integraciju relativno brzo, premijer ničim opravdano gura na dnevni red potpisivanje ugovora koji je sa relevantnih pravnih adresa označen kao neusuglašen sa pravnim poretkom Crne Gore, od strane evropskih partnera kao neprioritetan, i koji učvršćuje podjele, te antagonizuje polovinu biračkog tijela - ugovora koji najvjerovatnije izaziva pad te iste Vlade.

Iako ćemo novim izborima vjerovatno izaći iz ovog mučnog i nefunkcionalnog eksperimenta upravljanja zasnovanog na obmanama i potcjenjivanju građanki i građana, izgubićemo šansu za ubrzanom integracijom koju priželjkujemo.

To, pak, nikome nije u interesu sem onima koji žele trajnu nestabilnost na Zapadnom Balkanu. Svaki ministar i ministarka koji podignu ruku za usvajanje ovakvog ugovora nosi ličnu krivicu za nenadoknadivu štetu koja će tim činom biti učinjena crnogorskom društvu.

Sa druge strane, odgovornost je i obaveza svakog pojedinca, organizacije i partije koja smatra da je evropski put prioritet ovog društva, da stane na put njegovoj očiglednoj opstrukciji", napisala je Komar. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

miki

oburdati vladu cetnicko-balicticku/dritanginu/. i izbori pod rukovodstvom partijskih vodja.

haker

Bravo! Uz to svaki koji pidigne ruku za ovo, oduzeti mu svu licnu i porodicnu pokretnu i nepokretnu imovinu i uhapsiti za VELEIZDAJU! Manje zemlje a vise izdajnika na svijet nema!

luvrentije

Svaka vam je Njegoseva draga Gospodjo,svi koji glasaju za taj temeljni sporazum ciji je temelj srednjevekovno-inkvizitorski su izdajice roda svoga.