8 °

max 8 ° / min 1 °

Nedjelja

29.01.

8° / 1°

Ponedjeljak

30.01.

7° / 2°

Utorak

31.01.

7° / 1°

Srijeda

01.02.

8° / 1°

Četvrtak

02.02.

7° / 2°

Petak

03.02.

7° / 1°

Subota

04.02.

5° / -1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SPP: Sraman pokušaj Perovića da ulogu monstruoznog zločinca relativizuje

Politika

Comments 3

SPP: Sraman pokušaj Perovića da ulogu monstruoznog zločinca relativizuje

Autor: Antena M

  • Viber

U civilizovanim i demokratskim zemljama, osim domaćih zakona i uredbi, relevantna norma je jasna osuda zločina najgore vrste kakve su četnici počinili tokom Drugog svjetskog rata na čelu sa zločincem Mihajlovićem, poručuju iz Stranke pravde i pomirenja.

"Sraman pokušaj sveštenika SPC Gojka Perovića da ulogu monstruoznog zločinca i vođu četnika, kvislimške i zločinačke vojske, Dragoljuba Mihajlovića relativizuje ordenima sa Zapada koje je dobio za spašavanje pilota, samo je jedan u nizu pokušaja revizije istorije i omalovažavanja antifašističke Crne Gore.

Kada bi takve stvari radio polupismen ili nepismen čovjek možda bi i našli opravdanja ali Gojko Perović nit je nepismen a još manje neznaven da bi svoj “pogled” na Mihajlovićeve eskadrone smrti opravdao neivnošću"; navode u saopštenju.

Ne zna se, kažu, šta je veći paradoks u saopštenju Perovića, da li “hrišćansko” milosrđe prema zločincima koje nema utemeljenje ni u hriščanstvu niti u bilo kojoj religiji svijeta, da li njegovo “predavanje” o evropskim i NATO vrijednostima.

"Po njegovoj logici ispada da taj Zapad uveliko priprema velike narodne mise za pokoj dušama Adolfa Hitlera i Ante Pavelića.

Istini za volju, Perović se kritički osvrnu na ustaše i NDH koji u saradnji sa Mihajlovićem i četnicima, njegovim herojima sa ordenjima, sprovedoše najmasovniji genocid nad Srbima u Jasenovcu zarobljavajući Srbe Kozare i Krajine a potom ih vodeći na klanje u Jasenovac da bi nakon toga pili vino zagrljeni sa ustašama slaveći pobjedu nad komunistima.

Ne smeta to Peroviću, kao što mu ne smeta ni brojni, dokazani, četnički zločini nad Srbima-rodoljubima koji odlučiše da se suprotstave nacistima i bore za slobodu.

Nije čuo Perović za četničke zločine po Valjevu, Kosijeriću, Čačku, Gornjem Milanovcu, Užicu, po cijeloj Šumadiji i Srbiji. Ne smeta Peroviću ni činjenica da su četnici odveli Kragujevačke đake nacistima na strijeljanje. Njemu je bitno da su ti četnici što odvedoše djecu na strijeljanje bili lojalni Vladi u Londonu", kažu u saopštenju i dodaju:

"Pa kako bi onda Peroviću smetala činjenica da su četnici Mihajlovića, Đurišića, Pećanca i drugih krvoloka 1943. godine na teritoriji današnje Crne Gore, prema jasnim instrukcijama i planu, počinili genocid nad blizu 9.000 Bošnjaka Limske doline i Pljevalja. Preko 50% tih žrtava bili su djeca ispod 14 godina Gojko Peroviću, ostalo su bili žene i starci. Samo 10 % žrtava je bilo vojno sposobno.
Sve ovo gore nabrojano samo je mali segment zločinačkih nauma i djela čiča Draže i njegovih četnika", ističu iz SPP:

Kako dodaju, nije to Gojku Peroviću niti sveštenicima SPC koji služiše pomen zločinačkoj duši ništa važno.

"Za njih je postulat hrišćanske misije orden iz Londona.

Da se razumijemo, nije ljutnja na iznešene stavove Perovića niti na parastos Mihajloviću, ljutnja ide prije svega državnim organima koji dozvoljavaju da se dokazani, presuđeni zločinci afirmišu u heroje, pokušava revidirati istorija a ideologija tih zločinaca i tog pokreta sramoti i unižava antifašističko naslijeđe Crne Gore", zaključuju u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Pivljanin

Da je trenutno Crna Gora pravna država, za ovakav tekst pop Perović bi već bio ufapšen zbog neistina ,laži i širenja mrznje .

Seka

Clan 370 tacka 2 Krivicnog zakonika Crne Gore sankcionise negiranje i revizionizam za ratne zlocince. Za Perovica hitno krivicnu prijavu kad nam vec tuzilastvo mudro cuti.

Bajo

SPP . A vi se drzite uz skute Dritanove . Svo ovo divljanje četnika je krenulo zahvaljujuci i uz pomoc Dritana . Zasto sad SDT ne uhapsi Perovica zbog širenja mrznje i veličanja masovnih ubica . Pa vidite sta vam se sprema . Ako mislite da sadašnji cetnici ne bi uradili isto kao njihovo djedovi u II svjetskom ratu i ocevi u Srebrenici - varate se .