22 °

max 22 ° / min 15 °

Utorak

27.09.

22° / 15°

Srijeda

28.09.

20° / 14°

Četvrtak

29.09.

19° / 15°

Petak

30.09.

21° / 15°

Subota

01.10.

18° / 15°

Nedjelja

02.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

03.10.

16° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reci Božu da su svi kod Zvicera, neka reče Abazoviću

Izvor: M portal

Politika

Comments 16

Reci Božu da su svi kod Zvicera, neka reče Abazoviću

Izvor: M portal

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Da se bivši Generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić i tadašnji potpredsjednik Vlade, a sadašnji premijer Dritan Abazović ne pominju samo jednom i slučajno u prepiskama koje putem „SKY ECC“ vode vođe i pripadnici organizovane kriminalne grupe „Škaljari“, potvrđuje i prepiska koju danas ekskluzivno objavljuje M portal, kao nastavak ranije objavljenog materijala.

Prema analizama službi bezbjednosti, sadržaj ove komunikacije je prepiska Stefana Mandića Đukića (U „SKY ECC“ registrovanog kao A0J950, pod nadimkom „Barmalos“) i Zorana Perovića (U „SKY ECC“ registrovanog kao bgud0d, pod nadimkom „Katunjanin“).

Iz analize šireg sadržaja se vidi da „Škaljarci“ prosljeđuju informacije koje se odnose na djelovanje njima suprotstavljene organizovane kriminalne grupe „Kavač“. To se obično odvija po šemi u kojoj Stefan Mandić Đukić javlja Zoranu Peroviću da javi Božu Milonjiću, a službe bezbjednosti registruju da te komunikacije često prati naznaka da se sa sadržajem upozna i Dritan Abazović. 

Jedan od primjera takve komunikacije je ona izdvojena 20. januara 2021. godine. U njoj Đukić Mandić zahtijeva od Zorana Perovića da preko Boža Milonića upozna Abazovića sa podatkom da je kod Radoja Zvicera, jednog od vođa „Kavčana“, u toku slavlje (pretpostavlja se da je riječ o slavlju povodom krsne slave Zvicera, s obzirom na to da pravoslavni vjernici 20. januara obilježavaju Svetog Jovana). Na kraju prepiske, Đukić Mandić Peroviću poručuje da sjutra šalje šlepu za Bar, što jasno ukazuje na to da je šverc veoma „živ“ i u vrijeme Vlade Zdravka Krivokapića.

Tog dana Đukić piše Peroviću:

-         Spavaši

-         Brate

-         Oli pisat Božu brate

-         Reci svi su tamo sa Zvicerom slave slavu

-         Kaži svi su na zgradu Kavača slave slavu sa Zvicera

-         Neka reče Abazoviću

-         To to

-         Hahaha

-         Brate šalji sjutra šlepu za Bar

Šest dana kasnije, 26. januara 2021, Đukić Mandić Peroviću prosljeđuje prepisku između vođe „Škaljaraca“ Jovana Vukotića (u „SKY ECC“ registrovanog kao GP6DYO, pod nadimkom „Kim Jong Un") i Milovana Dedovića (U „SKY ECC“ registrovanog kao QNZJUD, pod nadimkom „Gambino new“), koja se odnosi na kadrovsku politiku unutar Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. 

Podsjetimo, M portal je prošle sedmice objavio nekoliko „SKY ECC“ komunikacija koje su izolovale službe bezbjednosti, a u kojima se pominju imena Milonjića i Abazovića. Nakon što je Specijalno državno tužilaštvo, pod očiglednim pritiskom premijera Abazovića, pokušalo da zaštiti Milonjića i da demantuje da u „SKY ECC“ postoje komunikacije sa njim, M portal je objavio i direktnu komunikaciju Milonića („Iguman Stefan“) sa pripadnikom OKG „Škaljari“ Zoranom Perovićem („Katunjanin“).

M portal će nastaviti sa objavljivanjem najzanimljivijih djelova iz „SKY ECC“ koje su izolovale službe bezbjednosti.  

Komentari (16)

POŠALJI KOMENTAR

Jack Hustlle

@jelijes Pa dobro, da barem sad znamo za koji klan glasamo na izbore. Ovo uopće nije loše otkriće.

Anonim

Moj djed je iz Amerike dolazio dva puta da se bori za svoju zemlju. Danas vlast vodi bitku sa građanima