6 °

max 11 ° / min 6 °

Srijeda

29.11.

11° / 6°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

14° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 6°

Utorak

05.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša: Ukoliko se sjednica o razrješenju Đurović ne nastavi naredne sedmice, rasprave o tome neće ni biti

Politika

Comments 1

Mugoša: Ukoliko se sjednica o razrješenju Đurović ne nastavi naredne sedmice, rasprave o tome neće ni biti

Izvor: gradski.me

Autor: Antena M

  • Viber

Iako je potpredsjednica parlamenta, Branka Bošnjak, drugog septembra najavila da će javnost biti obaviještena o nastavku sjednice na kojoj bi se raspravljalo o razrješenju aktuelne predsjednice Danijele Đurović, ni nakon 22 dana javnost nema odgovor. To što je tog dana Demokratski front zatražio pauzu je praksa koja nije sporna, ocjenjuje poslanik Socijaldemokrata, Boris Mugoša za Gradsku RTV.

“Međutim, mi više od 20 dana od te pauze nijesmo nastavili i to je nešto što se nije ranije dešavalo u praksi, posebno kada je riječ o vanrednim zasijedanjima. I ono što je činjenica da se ta sjednica mora završiti do isteka septembra, znači zaključno sa 30., odnosno zaključno sa istekom vanrednog zasijedanja. Jer sve preko toga prelazi u zonu redovnih zasijedanja i onda ne bi mogli da raspravljamo o toj tački dnevnog reda”, pojašnjava Mugoša.

Kada je riječ o proceduri, Mugoša kaže da je potrebno da predsjednica parlamenta samo obavijesti poslanike da se sjednica nastavlja.

“Bilo bi nevjerovatno da se na taj način jednom vrstom zloupotrebe dobre prakse da se daju pauze, dođete u situaciju da se čak uopšte neće ni nastaviti ta sjednica. Odnosno, doći ćemo do toga da kao da je i nije bilo, odnosno poslanici neće moći da odlučuju o tome što je tačka dnevnog reda”, ističe Mugoša.

I ranije se, podsjeća Mugoša, dešavalo da se naprave pauze, ali su se sjednice uvijek nastavljale. Nada se da do zloupotrebe u ovom slučaju neće doći.

“Vidjeli ste i na poslejdnjoj sjednici da je poslanik Popović pitao predsjednicu parlamenta šta se dešava oko te sjednice i da smo opet dobili jednu vrstu neodređenog odgovora, da to zavisi od onih koji su tražili pauzu. Ne zavisi od njih, jer ipak sjednica koja je počela, bilo bi prilično neumjesno da se ne završi i to koristeći ovu vrstu poslovničkih mogućnosti”, napominje Mugoša.

Podsjetimo, na prijedlog 20 poslanika DF-a, 10 Demokrata i Demosa, i po jednog Prave i Ujedinjene Crne Gore, 2. septembra počela je vanredna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda – inicijativa za razrješenje predsjednice parlamenta Danijele Đurović. Odmah na početku, na inicijativu Df-a određena je pauza i do danas sjednica nije nastavljena.
 
 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Pokušavaju razriješiti Đukanovića ,potom preuzeti na neustavna način državu da vode četničke bagre,i da Crnu Goru uvedu u sukobe .