15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 14°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivokapić: Cijenimo spremnost EU i Savjeta Evrope da nas razumiju, a ne samo da pomognu

Politika

Tag Video
Comments 0

Krivokapić: Cijenimo spremnost EU i Savjeta Evrope da nas razumiju, a ne samo da pomognu

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić poručio je danas u Budvi da cijenimo spremnost Evropske unije i Savjeta Evrope da razumiju Crnu Goru, a ne samo da pomognu, dodajući da je ključ budućnosti u razvoju našeg regiona uz podršku EU.

Šef crnogorske diplomatije je otvorio Završnu konferenciju regionalnog programa EU i Savjeta Evrope “Horizontal Facility (Horizontalni Mehanizam) za Zapadni Balkan i Tursku – faza druga, a uvodna izlaganja su imali šefica delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i generalni direktor Savjeta Evrope za ljudska prava i vladavinu prava Kristos Đakomopulo.

Krivokapić je zahvalio najstarijoj panevropskoj organizaciji - Savjetu Evrope na naporima koje ulažu, ističući da je na nama da iskoristimo te mogućnosti i pokažemo nove kapacitete kao država i region.

Snažna posvećenost boljem obrazovanju, razvoju kulture i beskompromisna vladavina prava mogu obezbijediti bolju budućnost, jer smo regija mogućnosti, ali i tačka susreta različitih izazova. Mi smo dodatna vrijednost za Zapadni Balkan - kazao je šef crnogorske diplomatije.

Ovaj program, čiji je zadatak podrška zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj u sprovođenju reformi u oblastima vladavine prava, borbe protiv ekonomskog kriminala i diskriminacije, zaštite prava ugroženih grupa, kao i zaštite slobode govora i slobode medija, podržali su EU i Savjet Evrope.

Na konferenciji je poručeno da je dugogodišnja saradnja EU, Savjeta Evrope i Crne Gore zasnovana na partnerstvu koje se temelji na zajedničkim vrijednostima, te da se naši evropski partneri zalažu za dostizanje standarda, ubrzanje procesa i integraciju Crne Gore u EU.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR