14 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokratskom frontu vraćena lista: Nemaju dovoljan broj kandidatkinja

Politika

Comments 5

Demokratskom frontu vraćena lista: Nemaju dovoljan broj kandidatkinja

Izvor: Portal Analitika

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Izborna komisija u Podgorici vratila je listu "Za budućnost Podgorice" na doradu, pošto su konstatovani nedostaci.

Naime, na toj izbornoj listi nedovoljan je broj žena, pri čemu je juče ostavljen rok od 48 sati da nedostaci budu otklonjeni.

"Komisija je, prilikom utvrđivanja izborne liste za izbor odbornika u Skupštini Glavnog grada, konstatovala da navedena izborna lista nije podnijeta sa utvrđenim brojem kandidata manje zastupljenog pola i propisanim redosledom kandidata za odbornike", stoji u jučerašnjem zaključku Izborne komisije Glavnog grada.

Na pomenutoj listi su predstavnici Demokratskog fronta, Prave Crne Gore, Slobodne Crne Gore i Jugoslovenske komunističke partije, a oni će morati sada da koriguju listu.

"Nalaže se podnosiocu Izborne liste da u roku od 48 časova, od dostavljanja ovog zaključka, otkloni nedostatke sadržane u izbornoj prijavi, dostavljanjem izborne liste sa utvrđenim brojem i redosledom kandidata za odbornike", stoji u zaključku.

Podsjetimo, shodno odredbama zakona, na izbornim listama potrebno je da bude minimum 33 odsto kandidatkinja.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Maja

Ministarka zdravlja pod kojom je umrlo najviše ljudi u Crnoj Gori, ne zaboravite da je odbila pomoć od nekoliko stotina hiljada eura u jeku pandemije itd... Kakva blamaža sa tim što nisu dovoljno žena stavili na listu, pa vi žene podržavajte ove koji ni zakonsku normu nisu postigli...

Giro D Shabo

@ja i on-ne puštaju mi komentare… svojevremeno je predśednik jugoslovenske komunističke partije izabrao DF za svog partnera iz razloga što su mu četnikoidi zaposlili sina. Bačio pod noge (sada a i prije se viđelo ) lažno drugarstvo sa komšijom od preko ceste, ex premijerom SFRJ. Znaju to Martinići.

zordan

Ministarka smrti direktno je odgovorna za smrt nekoliko stotina gradjana zbog odbijanja doniranih vakcina i zakasnjele nabavke vakcina . Porodice preminulih da je optuze ako ima pravde u CG