10 °

max 23 ° / min 10 °

Nedjelja

28.04.

23° / 10°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 13°

Srijeda

01.05.

21° / 14°

Četvrtak

02.05.

17° / 13°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vukčević: Postupiću po uputstvu DIK kako bi se Komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora

Izvor: Gradski portal

Politika

Comments 0

Vukčević: Postupiću po uputstvu DIK kako bi se Komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora

Izvor: Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Državna izborna komisija današnjim mišljenjima i uputstvima potvrdila je moj stav da utvrđivanja konačnih rezultata lokalnih izbora nema dok Ustavni sud ne odluči po podnijetim žalbama, kazao je Veselin Vukčević, predsjednik Izborne komisije Glavnog grada. 
 
"Nadam se da će pojedini članovi Komisije prepoznati da je ovako jasan stav i postupanje i u njihovom interesu, ali i u interesu političkih subjekata koje predstavljaju, iako u minulih nekoliko dana nijesu birali sredstva da me navedu na izvršenje krivičnog djela", kaže Vukčević. 

Kada u tome nijesu uspjeli, dodaje, uslijedila je medijska hajka. 

"I pritisak na mene i moju porodicu kako bi ostvarili svoje nezakonite namjere. Pogrešno su procijenili da sam im ja jedina prepreka do ostvarivanja njihovih nezakonitih namjera. Međutim, bitno je da je uslijedila potvrda da je sve urađeno u skladu sa zakonom, a njihovo nečasno postupanje će imati epilog kod nadležnih organa kad se sve ovo okonča", kazao je on. 

Poštujući stav DIK-a postupiće, kaže, po Uputstvu kako bi se Komisija izjasnila o tri neblagovremena prigovora, koji su podnijeti 4. novembra. 

"Iako je jasno da je podnošenjem ovih prigovora, devet dana nakon isteka prekluzivnog roka propisanog zakonom izvršena očigledna zloupotreba procesnih prava, po nalogu političkih subjekata kojima je nepoštovanje Ustava i zakona postala navika", zaključio je Vukčević. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR