22 °

max 22 ° / min 12 °

Nedjelja

05.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

22° / 13°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

21° / 14°

Subota

11.05.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Ana Novaković Đurović da bude koordinatorka ministarstva evropskih poslova, razlozi ostavke Marović mi se ne čine istinitim

Politika

Tag Video
Comments 0

Abazović: Ana Novaković Đurović da bude koordinatorka ministarstva evropskih poslova, razlozi ostavke Marović mi se ne čine istinitim

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Na 31. sjednici Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, na čijem dnevnom redu se nalazilo 40 tačaka premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pohvalio se informacijom da je i u periodu krize broj otvorenih kompanija povećao, krajem ove godine, za 42.

"Crna Gora treba da je ponosna jer smo i dalje u periodu krize, toga moramo biti svjesni", kaže Abazović.

Ana Novaković Đurović da bude koordinatorka Ministarstva evropskih poslova

Koordinator Ministarstva evropskih poslova, kako se moglo čuti sa sjednice, potrebno je da bude što prije izabran.

"Zahvalio bih se Jovani Marović na dosadašnjem radu, ali iznijete razloge ostavke ne mogu prihvatiti kao realne i istinite", kazao je Abazović.

Koordinatorka ministarstva bi, po prijedlogu Abazovića, trebalo da bude Ana Novaković Đurović. 

Abazović je kazao i da se nada da će 12. decembra biti okončana priča i o Ustavnom sudu.

Kad je u pitanju Predlog zakona o zaštiti od jonizujućih zračenja, radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbjednosti, Novaković-Đurović kaže da je u pitanju važan zakonski tekst te da može dovesti do otvaranja novih radnih mjesta.

Zaposlenima u SPO uvećanje zarada

Policijskom službeniku koji radi sa specijalnim tužiocem biće uvećana zarada specijalnim dodatkom, kako je saopšteno iz Ministarstva finansija.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić osvrnuo se na ovu dopunu Zakona o zaposlenima u javnom sektoru, rekavši da je ovo mjera koja je dodatna podrška zaposlenima u SPO-u, jer se oni bave najsloženijim poslovima.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o računarskom kriminalu o unaprijeđenoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza.

Usvojen je i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za ispunjavanje završnih mjerila u Poglavlju 27- Životna sredina i klimatske promjene, za izvještajni period mart - avgust 2022. godine.

Usvojena je i Informacija o trećem izvještaju nezavisnog kontrolora o nalazima činjeničnog stanja vezano za projekat izgradnje hotelskog kompleksa „Montis hotel&resorts“ u Kolašinu 5*, po kondo modelu poslovanja, pripremljenom od strane društva za reviziju „TPA Audit Tax&Accounting“ doo Podgorica.

Abazović je kazao da projekat ide dobro te da je zadovoljan.

"Profit Luke Bar na kraju septembra 2021. iznosio je 400 hiljada, a na kraju septembra 2022. iznosi 5.2 miliona, što je 13 puta više nego prošle godine. Jedno je kada živite u crnim mislima i frustracijama,a jedno kada se posvetite istinskom razvoju države", zaključio je Abazović dajući informaciju o ekonomskoj situaciji u našoj zemlji.

Adžić je dodao za kraj i da je prošle godine u oktobru prosječna plata iznosila 534 eura, dok ove godine u istom periodu ona iznosi 720 eura. 

Sjednicu možete pratiti uživo na linku ispod:

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR