15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Adžić - Picula: Podrška EU Crnoj Gori neupitna

Politika

Comments 2

Adžić - Picula: Podrška EU Crnoj Gori neupitna

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se danas u Briselu sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Toninom Piculom.

Tokom razgovora izvjestilac Picula kazao je da je kriza u Ukrajini obnovila značajnije interesovanje unutar EU za dalja proširenja, te da Crna Gora treba da iskoristi narednih godinu dana i intenzivira reformske aktivnosti ka što skorijem članstvu u EU.

S tim u vezi, pohvalio je i posjetu ministra Adžića Ukrajini, kojom je  pokazao da zvanična Crna Gora baštini EU vrijednosti i slijedi EU politike.

Susret je, kako je navedeno, bio prilika i za razgovor o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, gdje su se sagovornici usaglasili da je Crna Gora lider kada su u pitanju evropske integracije, ali da odgovornim pristupom treba rješavati probleme deblokade institucija, te da je podrška EU Crnoj Gori neupitna.

Picula se osvrnuo na preporuke Evropskog parlamenta, iz kojih se, kako je rekao, vidi da Crna Gora i njeni građani i prije ulaska u EU moraju osjetiti benefite članstva.

Adžić je naglasio da je Vlada Crne Gore spremna da pravi kompromise kako bi ubrzala evropski put, ali nije spremna na kompromise sa kriminalom. 

Na kraju Adžić se zahvalio na podršci koju izvjestilac Picula u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će ona biti još intenzivnija u budućem periodu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Adzicu osvijesti se

Zagazio si u izdaju

Sajo

Kakvoga izdajnika i dousnika stranih drzava.pii.....olos....