19 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasada SAD: Prisustvo ministara obilježavanju Dana RS suprotno poziciji Crne Gore

Politika

Comments 4

Ambasada SAD: Prisustvo ministara obilježavanju Dana RS suprotno poziciji Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Prisustvo zvaničnika crnogorske Vlade na svečanosti povodom obilježavanja Dana Republike Srpske (RS), u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u Evropskoj uniji (EU), smatraju u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

Iz Ambasade su saopštili da su "veoma razočarani" odlukom ministara pravde i finansija, Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića da prisustvuju svečanosti povodom obilježavanja Dana RS, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim 2015.

"Tim potezom je iskazano veliko nepoštovanje prema institucijama Bosne i Hercegovine", rekli su iz Ambasade Glasu Amerike.

Oni su podsjetili da je na svečanosti odata počast ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, dodajući da je njegov rat u Ukrajini prouzrokovao teško razaranje i ljudske patnje.

"Prisustvo zvaničnika crnogorske vlade na tom događaju, u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u EU, i sa principima i vrijednostima koje dijele članice evroatlantske zajednice", kazali su iz Ambasade.

 
 
 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

BELVEDER

We Montenegrins are also disappointed with the USA's support for Russian influence (through the Serbian church and Vučić), so do something, at least with great delay, to punish this Russian-Serbian government in Montenegro!

joksim

Vaša Ekselencija bi trbala to da zna. Oni to rade namjerno da bi urušili ugled Crne Gore. Reci ce te: Glasali ste ih - Tako je. Ali ne ja.

Alex

Draga gospodjo ambasadorice. To nije suprotno poziciji Crne Gore, to Vam je nova pozicija Crne Gore. Valjda Vam je to odavno trebalo bit jasno, ako je i najvecem laiku vec 3 godine jasno