11 °

max 11 ° / min 3 °

Utorak

28.03.

11° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Četvrtak

30.03.

13° / 4°

Petak

31.03.

13° / 6°

Subota

01.04.

13° / 10°

Nedjelja

02.04.

13° / 9°

Ponedjeljak

03.04.

9° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UCG prikuplja potpise: Imamo kandidata za predsjednika - Gorana Danilovića

Politika

Comments 4

UCG prikuplja potpise: Imamo kandidata za predsjednika - Gorana Danilovića

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednički izbori nisu predtakmičenje za parlamentarne. Bilo bi važno da jednom konačno na predsjedničkim izborima biramo ličnost, upravo, čovjeka koji bi zaboravio strančarenje i vratio dostojanstvo funkciji predsjednika države, koja je duže od dvije decenije bila samo rezervni položaj DPS-a, poručuje Vladimir Dobričanin, član predsjedništva i poslanik Ujedinjene Crne Gore.

"Pomalo je tužno kada vidimo da i u našoj većini funkciju predsjednika Crne Gore doživljavaju kao i DPS ranije. Ne govori se o čovjeku, kandidatu koji bi mogao da okupi, nego o tome da to mora biti naš ili njihov, a nije važno ko. "Biće neko od nas" - zvuči zaista ponižavajuće jer ako može bilo ko onda nam je valjda jasno da će sve ostati isto, samo će novi predsjednik dobiti novu člansku kartu i odmah zaboraviti ko ga je i za koje mjesto birao", kaže Dobričanin.

Izbor predsjednika Crne Gore je ipak, dodaje, prilika da konačno i jednom zauvijek prekinemo sa tom praksom.

"Imajući sve ovo u vidu odbori Ujedinjene CG već skupljaju potpise za kandidaturu našeg predsjednika Danilovića. Ne za nekoga od nas, nego konkretno, upravo za njega. Ne može neka politička partija ili koalicija imati dva, tri ili pet kandidata za takvu poziciju i skupljati potpise za bezimenog kandidata. Po principu dječije igre eci-peci-pec nećemo određivati ko će biti nas kandidat.

Siguran sam da će predsjednik Ujedinjene CG, naš prijatelj, Goran Danilović na sjednici GO Stranke, koja će uslijediti oko 10. februara, prihvatiti kandidaturu za Predsjednika CG jer nam treba neko ko zaista može biti predsjednik, ima iskustva i koga mogu mirne duše glasati i oni kojima partijski biljeg nije ključan", navodi Dobričanin.

Kako dodaje, eto prilike i onima koji još partijski kalkulišu da podrže čovjeka koji bi znao i umio da bude ono što želimo.

"Neko ko je na političkoj sceni Crne Gore poznat po obrazovanosti, dostojanstvu, političkoj mudrosti i konačno, neko ko će dostojanstveno nositi fukciju predsedsjednika Crbe Gore.

Možda bi to i pomirilo one koji nikako da se dogovore, kojima je ta funkcija mala i samo bi da je zauzmu da je ne bi preuzeo ko drugi. Ako bude tako necemo se pomjeriti mnogo naprijed. Ustvari, vratili bismo se unazad. Predsjednik mora držati riječ, biti principijelan i imati iskustva, životnog i političkom, a morao bi imati i dar da miri. Siguran sam da imamo upravo takvog kandidata, Gorana Danilovića", zaključuje Dobričanin.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

BMX

Ubjedljivo najljigavija persona na CG politickoj sceni. Pored brojne konkurencije

krsto popović

Bože pomozi...no ne možeš... kakav je ova zemlja moralni sunovrat doživjela...počela..dolaskom Krivokapića..pa redom.. spc...df...

sprdnja

Đe nađoste Gorana Danilovića za kandidata? On ne bio mogao biti ni šef mjesne zajednice u Đurđevini a kamoli presjenik CG. Sprdnja.