11 °

max 11 ° / min 3 °

Utorak

28.03.

11° / 3°

Srijeda

29.03.

10° / 2°

Četvrtak

30.03.

13° / 4°

Petak

31.03.

13° / 6°

Subota

01.04.

13° / 10°

Nedjelja

02.04.

13° / 9°

Ponedjeljak

03.04.

9° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Nikšić: Vrši li se pritisak na zaposlene u Solar gradnji da daju potpise podrške DF-u i Demokratama?

Politika

Comments 2

DPS Nikšić: Vrši li se pritisak na zaposlene u Solar gradnji da daju potpise podrške DF-u i Demokratama?

Autor: Antena M

  • Viber

Informacija koja je postala viralna, a koja ukazuje da se u državnom preduzeću Solar gradnji vrši pritisak na zaposlene da daju potpise podrške DF-u i Demokratama, potvrđuje da u Crnoj Gori ne prestaju neprijatna iznenađenja od strane aktuelne vlasti, saopštio je Opštinski odbor DPS-a Nikšić. 

Shodno tome, iz ove partije pitaju čelnike ove državne firme, predsjednika Odbora direktora Ivana Kilibardu, članove Odbora direktora Janka Milatovića i Blaža Đurkovića, kao i izvršnog direktora Ranka Vuksanovića:

1. Da li je tačna informacija da Solar gradnjom kruže liste podrške za predsjedničke izbore?

2. Da li je istina da se preko pojedinaca, kojima je, ako su plasirane poruke tačne, nametnuto da budu koordinatori ove aktivnosti, vrši politički pritisak na zaposlene u firmi?

3. Da li se na ovaj način od radnika, koji su, kako cijela crnogorska javnost zna, posao dobili na osnovu političke podobnosti, traži da izraze zahvalnost prema Demokratskom frontu i Demokratama jer su im dodijelili radno mjesto?

Dalje, ako rukovodstvo firme ne nađe za shodno da direktno, konkretno i nedvosmisleno odgovori na postavljena pitanja, biće još jednom jasno kao dan da oni koji su kroz svoje djelovanje pokazali da ne mare za zakone, ne mare ni za ljudsko dostojanstvo onih kojima se nameće ova vrsta obaveze o kojoj je prethodno bilo riječi, navode iz DPS-a. 

"U krajnjem, ukoliko se zaista ispostavi da su navedene informacije vjerodostojne, molimo sve zaposlene u javnom sektoru, bez obzira na stranačku opredijeljenost, da ne učestvuju u ovim radnjama.

Osim toga od nadležnih državnih institucija ćemo zahtijevati da preduzmu sve potrebne aktivnosti i utvrde odgovornost za ovo očigledno kršenje zakona i Ustava kako bi se spriječio dalji pritisak na zaposlene, kao i političko djelovanje u javnom sektoru", zaključili su. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

Ja sam zaista ocekivao da se Dps koji je imao i frastrukturu zadnjih 30 godina ne ponasa kao kviz sa pitalicama no da snimi i prezentira takve slucaje kad se građani pritiskaju od strane svetosavaca.

Ivan

Je li moguće da vi postavljate ova pitanja?