9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Crna Gora ima restriktivan model državljanstva, to pitanje ne treba tretirati i rješavati u atmosferi izbora

Politika

Comments 6

Abazović: Crna Gora ima restriktivan model državljanstva, to pitanje ne treba tretirati i rješavati u atmosferi izbora

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović i premijer inostranih poslova BiH Elmedin Konaković poručili su na konferenciji za medije u Vili Gorica da Crna Gora i BiH imaju odnose za primjer.

"Nemamo otvorenih političkih pitanja", poručio je Abazović.

Konaković poručuje da njegova zemlja sa Crnom Gorom ima mogućnost da sarađuje na mnogim poljima, za različite infrastrukturne projekte.

"Potrebno je poboljšanje ekonomije i u Crnoj Gori i u BiH", kaže Konaković.

Na pitanje novinara sa kojim zemljama Crna Gora ima regulisano pitanje dvojnog državljanstva, Abazović kaže da Crna Gora ima  restriktivan model državljanstva.

"Odlučili smo se za taj model odavno, moramo da vidimo kako da pomognemo građanima koji žive unutar države, a koji nemaju državljanstvo više od 30 godina. To je nešto što moramo da rješavamo. Kad je riječ o dvojnom državljanstvu, to pitanje mora da se pokrene , zaslužuje neki  širi društveni konsenzus", kazao je Abazović i dodao:

 “Da li je to smisleno ili ne,  ostaje dilema, ne mogu vam odgovoriti danas kako ćemo se postaviti u vezi sa tim, apsolutno ne izbjegavamo, mislim da je to korisno i mislim da mi i previše politizujemo i pitanje dvojnog državljanstva i sticanje državljanstva”, naveo je Abazović, dodajući da to pitanje tek može da se tretira u atmosferi bez izbora.

“U  atmosferi u kojoj ćemo tome pristupiti ne sa nekog emocionalnog aspekta, nego sa racionalnog ”,  istakao je Abazović.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

foka

@bijeli p. Ne vidim da su Malta, Lihtenstajn i Luksemburg nestali. Drzavljanstvo se moze rijesiti i tako da crnogorci mogu uzet drugo ali stranci crnogorsko mogu samo ako se odreknu starog. Ovako crnogorci gube drzavljanstvo a stranci ga kupuju - paradoksalno.

Di

Male države uopšte ne daju i ne smiju da daju ili prodaju državljanstva, što tebi očigledno dobro ide. Svi koji poštuju državu, mogu da žive u njoj bez problema, mogu imati firme i nekretnine, ali ne mogu imati državljanstva. Tačka.

MNE NK

Crna Goro ne smijemo dozvoliti da nam fantomski birači unište državu . Ako se ne budu brisali iz biračkog spiska organizovati proteste . Moramo odbraniti državu od velikosrpskog hegemonizma.