14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Striković: Pokušaj parlamentarne većine da po svaku cijenu zadrže fotelje

Politika

Comments 1

Striković: Pokušaj parlamentarne većine da po svaku cijenu zadrže fotelje

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik SDP-a Adnan Striković kazao je za Antenu M da parlamentarna većina koja je zatražila od Ustavnog suda da obustavi Ukaz o skraćenju mandata Skupštini, na taj način bježi od izbora. Kako ističe to je samo pokušaj da se po svaku cijenu zadrže fotelje.

"Iznenađen sam prije svega, pravo da vam kažem, mislio sam da će poslanici Skupštine ispoštovati nešto što su jasna ovlašćenja predsjednika i nešto što ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko ćemo da budemo politički iole korektni. Jer smo o mogućnosti da predsjednik države raspusti Parlament čuli sa mnogo političkih adresa, da je 16. mart zadnji dan do kada je trebalo biti izabrana nova Vlada Crne Gore. I naravno da su svi politički subjekti tvrdili da ako se to ne desi, i po Ustavu Crne Gore članu 92 a i po zakonu, odnosno izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, koji je ta većina usvojila na takav način, ali je nažalost u pravnom prometu u Crnoj Gori, jer nemamo odluku Ustavnog suda kada je taj zakon u pitanju", navodi Striković.

Striković ističe da parlamentarna većina koja je zatražila od Ustavnog suda da obustavi ukaz o skraćenju mandata Skupštini, na taj način bježi od izbora.

"Dolazimo do jedne paradoksalne činjenice da oni koji su sastavili neustavni Zakon o predsjedniku i učinili ga dijelom pravnog prometa u Crnoj Gori, koji su željeli da na osnovu tog i takvog zakona formiraju novu vladu, sada kada bi neko mogao da članove tog istog zakona da upotrijebi da raspusti Skupštinu, e sada se oni pozivaju na neustavnost tog njihovog zakona i upućuju ustavnu žalbu kako to predsjednik nije imao pravo to da uradi. I u suštini je sada njima problem što se predsjednik pozvao na Ustav, a nije se pozvao na zakon. To su providne insinuacije i pokušaj da se po svaku cijenu zadrže fotelje", kaže Striković.

Zaključuje da ko god želi dobro Crnoj Gori treba da se raduje vanrednim parlamentarnim izborima. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Pero

Irelevantno je ko je dao mandat Lekicu. Vazno je da on nije uspio da sastavi Vladu za 90 dana. Ako je predsjednica Skupstine, po neustavnom zakonu, preuzela nadleznosti Predsjednika, onda je ona trebebala da raspusti Skupstinu.