16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Dopis MVP nečuven i antidržavni potez

Izvor: Izvor: MVP arhiva

Politika

Comments 8

Perović: Dopis MVP nečuven i antidržavni potez

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Dopis Ministarstva vanjskih poslova poslato diplomatskim misijama Crne Gore u kojem su upozorili da ne pomažu organizovanje dolaska crnogorske dijaspore uoči drugog kruga predsjedničkih izbora je nečuven i antidržavni potez, ocijenio je za Antenu M bivši ambasador i karijerni diplomata Željko Perović.

"Umjesto da je obrnuto, da iz MVP ohrabruju ljude u diplomatskim predstavništvima da pomognu našim građanima da dođu, bez obzira za koga će se opredijeliti i glasati, oni šalju takvu skandaloznu depešu. Crnogorska diplomatija je zadnjih deset godina podbacila, jer nije bila spremna na ovo što se sprema, a bilo je sve očigledno iz dana u dan", navodi Perović.

Navodi da je juče generalnom konzulu u Njujorku upućena depeša za povratak, odnosno za završenje zadatka.

"To je izuzetno iskusan čovjek, koji je već bio tamo, to je veliki crnogorski patriota i znalo se da će on najbolje odgovoriti svom zadatku. U momentu kada ne postavljamo šefove misija, dobio je depešu da se vrati 8. aprila".

Upitan da li očekuje dalje opstrukcije kada je dijaspora posrijedi Perović kaže da će naši ljudi doći na glasanje i da nema toga ko će ih u tome spriječiti.

"Ja sam radio u Njujorku tri mandata. Tamo je ogromna crnogorska dijaspora koja je patriotski nastrojena i nema te zabrane i stege koja će ih spriječiti da dođu i glasaju", zaključio je Perović.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

pero

Nedvosmislena izdaja države 7 njihovih državljana. Dritane ,misliš li ma ovaj način da Crnu Goru predaš Vučiću. Izdaja!!!

Ante

Utihnule su primjerne diplomate naše od Vatikana preko Den Haga pa sve do Strazbura! Tihuju oni koji su se godinama iživljavali od novca crnogorskih gradjana, a kojima bi danas i Ustavom propisano izborno pravo ukinuli! Nema danas onoga koji je zaśeo u Vatikanu i daje ocjene o ,,bivšem režimu’.

Drugar

Eto vam ga kadar u Tirani, vaspostavljen za otpravnika poslova! Sve je Njegoš davno rekao i napisao o nama ali sve!