8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U raspuštenoj Skupštini radno i naredne sedmice

Politika

Comments 2

U raspuštenoj Skupštini radno i naredne sedmice

Autor: Antena M

  • Viber

Ne obazirući se na Ukaz o raspuštanju Skupštine, paramentarna većina i naredne sedmice nastavlja intenzivnu zakonodavnu aktivnost.

Za sjutra  je zakazana sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, na kojoj će biti obavljeno konsultativno saslušanje o primjeni Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure.

Na saslušanje su pozvani predstavnici Centralne banke  Specijalnog državnog tužilaštva, korisnika kredita u CHF, Dragomir Ćalasan i Dragan Senić, vještak finansijske struke Milenko Popović i predstavnici Addiko Banke Podgorica.

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet  će takođe sjutra na posebnoj sjednici razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o koncesiji, Prijedlog zakona o izmjeni  Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti i Prijedlog izvještaja o radu odbora Odbora za ekonomiju, finansije i budžet za 2022. godinu.

Dan kasnije, 11. aprila, Skupština će nastaviti Drugu sjednicu Prvog redovnog zasjedanja i raspravu, započetu  4. aprila bez prisustva poslanika opozicije,  o više zakonskih prijedloga.  

Do kraja sedmice planirane su i sjednice još nekoliko skupštinskih odbora.

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je ukaz  o raspuštanju 27. saziva Skupštine 16. marta, na osnovu člana 92 tačka 3 Ustava Crne Gore.

Ipak, Skupština nastavlja rad, iako sve više pravnih stručnjaka ukazuje da nakon raspuštanja zakonodavni dom  nema nadležnosti da usvaja bilo koji zakon ili izmjene zakona,  te da takvo postupanje predstavlja prekoračenje ovlašćenja.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Onogošt

Koliko su vezani za fotelje i predani poslu,a toboš su ,,vjernici"moraju i za Vaskrs da rade.Boga se ne boje ničega se ne stide.Toliko su željni posla da je to za nevjerovati,ali pogotovo sad kad im je prestao mandat.Mada oni to možda još ne znaju .

Onogošt

Igraju se kao mala đeca,a odluke nezakonite i nevažeće.Đurović kao i Bečić nemože bez fotelje.Treba im uraditi kopiju pa da nose kući,ova po potrebi i u Spuž.Šta radi malo vlasti (2%).Zbilja su za žaljenje.