8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović: Naša vrata ostaju otvorena za prijateljski ukrajinski narod

Izvor: Skupština Crne Gore

Politika

Tag Video
Comments 0

Đurović: Naša vrata ostaju otvorena za prijateljski ukrajinski narod

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa Olegom Gerasimenkom, ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, Đurović je naglasila da Crna Gora i Ukrajina u kontinuitetu njeguju odlične prijateljske odnose što je rezultiralo snaženjem saradnje u mnogim oblastima, kao što su turizam, privreda, kultura i obrazovanje.

"Predsjednica Skupštine je ponovila da je Crna Gora, na svim nivoima, kako bilateralno, tako i kroz multilateralne formate, osudila sva djelovanja Ruske Federacije koja podrivaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine i podržala pravo ukrajinskog naroda da slobodno bira put razvoja svoje zemlje. U tom kontekstu, Đurović je pozdravila i odluku EU o dodjeljivanju statusa kandidata za članstvo Ukrajini.

Ističući da naša vrata ostaju otvorena za prijateljski ukrajinski narod, Đurović je podsjetila da je Crna Gora, kao prva zemlja van EU, donijela Odluku kojom se omogućava privremena zaštita licima iz Ukrajine, u trajanju od jedne godine, kao i olakšan ulaz u zemlju iz humanitarnih razloga", piše u saopštenju. 

Navodi se da je ambasador Gerasimenko zahvalio predsjednici Đurović na podršci koju je bezrezervno pružala Ukrajini od samog početka ratnih dešavanja.

"On je pozdravio usvajanje Rezolucije kojom je Skupština Crne Gore osudila rusku vojnu invaziju na njegovu zemlju.

Upoznavši predsjednicu Đurović sa naporima koje Ukrajina preduzima kako bi postala članica NATO-a i Evropske unije, ambasador Gerasimenko je istakao da očekuje da će se nedvosmislena podrška Crne Gore nastaviti kako bi njegova zemlja što prije postala ravnopravna članica ovih organizacija.

Sagovornici su se saglasili da je u Ukrajini neophodno što prije postići mir kako bi nastavila svoj put kao demokratska i prosperitetna država", saopšteno je iz Skupštine. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR