11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest SDP-a: Rukovodstvo Opštine da odustane od prijedloga, Pljevlja moraju biti ono što jesu

Izvor: SDP

Politika

Comments 1

Protest SDP-a: Rukovodstvo Opštine da odustane od prijedloga, Pljevlja moraju biti ono što jesu

Autor: Antena M

  • Viber

Predstavnici Socijaldemokratske partije održali su protestni skup ispred zgrade Opštine Pljevlja na kojem su iskazali nezadovoljstvo zbog namjere lokalne vlasti da naimenuje 37 članova upravnih odbora i drugih rukovodećih pozicija među kojima nema niti jednog Bošnjaka ili Muslimana koji čine značajan postotak stanovnika Pljevalja.

Kako je saopšteno iz ove stranke, protestu su prisustvovali kandidati za poslanike liste “SDP – Za našu kuću” dr Adnan Striković, Tijana Šćekić i Aleksandar Srdanović.

Okupljeni na protestu su nosili transparente sa porukama “Stop diskriminaciji”, “Stop nacionalizmu”, “Za našu kuću u Evropi”, “Nećemo povratak u 90-te”.

Na protestu se obratio poslanik SDP-a u Skupštini Crne Gore Adnan Striković koji je istakao da je juče, na dan sjećanja na sramnu stranicu moderne istorije Crne Gore, na deportaciju muslimana Bošnjaka iz Herceg Novog, Socijaldemokratska partije bila u Herceg Novom.

„Danas, povod našeg dolaska u Pljevlja se nije smio i nije trebao desiti. Možda nas je rukovodstvo opštine Pljevlja danas očekivalo sa nekim bijelim ili žutim trakama, međutim mi dolazimo kao slobodni ljudi, kao građani Crne Gore različitih vjera i različitih nacija da se usprotivimo, da kažemo ne diskriminaciji, segregaciji, da kažemo ne podvajanju ljudi po raznim osnovama – vjerskim, nacionalnim“, kazao je Striković.

„Znate da su Pljevlja, opet kažem nažalost, u posljednje vrijeme često u fokusu u Crnoj Gori kada su u pitanju čini mi se najteži oblici društvenog ponašanja. Svi se dobro sjećamo onih sramnih grafita nakon izbora 30. avgusta 2020. godine, oni koji su danas vlast su to pripisivali bivšoj vlasti pa je pravo vrijeme da ih danas pitamo da li je i ovaj predlog od 37 lokalnih funkcionera, članova upravnih odbora i savjeta, da li je i to predlog bivše vlasti ili njihov. Mi smo došli, kao što smo kazali, da osudimo to i ne samo mi, kao što vidite i Ombudsman se založio i možda po prvi put, koliko ja znam samoinicijativno formirao predmet povodom ovog slučaja.

Došli smo da pozovemo i da osudimo prije svega namjeru rukovodstva Opštine, samog predsjednika opštine Vraneša, ali moramo biti iskreni i pošteni da od DF-a i partija koje čine tu političku organizaciju nijesmo nešto drugačije ni očekivali. Prvenstveno smo tu da prozovemo i osudimo takozvane građanske partije koje participiraju u vlasti u Pljevljima, Pokret Evropa sad, Demokratsku Crnu Goru i GP URA. Šta je u ovom potezu evropsko, šta je demokratsko i šta se broji kao hrabro. Ne, ovdje je sve antievropsko, nedemokratsko i rekao bih kukavički a ne hrabro“, dodao je on.

„Zato pozivamo predsjednika Opštine, pozivamo rukovodstvo Opštine Pljevlja da odustanu od ovog predloga, da ga promijene jer Pljevlja moraju biti ono što jesu i zauvijek moraju da ostanu multivjerska, multinacionalna i multikulturalna sredina. Pljevlja moraju biti i grad manastira Trojice ali i grad Husein-pašine džamije“, zaključio je Striković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bijelo Polje

Da li Poslanica Zornić ili iz Bijelog polja vidi ovo.Ona je doprinela ovome.