27 °

max 27 ° / min 17 °

Četvrtak

08.06.

27° / 17°

Petak

09.06.

25° / 16°

Subota

10.06.

24° / 16°

Nedjelja

11.06.

25° / 17°

Ponedjeljak

12.06.

25° / 16°

Utorak

13.06.

25° / 16°

Srijeda

14.06.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brahić: Isključivanje Bošnjaka i Muslimana iz upravljačkih struktura u Pljevljima, nedopustiva diskriminacija na nacionalnoj osnovi

Izvor: Antena M

Politika

Comments 3

Brahić: Isključivanje Bošnjaka i Muslimana iz upravljačkih struktura u Pljevljima, nedopustiva diskriminacija na nacionalnoj osnovi

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Isključivanje Bošnjaka i Muslimana iz upravljačkih struktura u Pljevljima od strane nove lokalne vlasti je iznenađenje samo za naivne, navodi se u reagovanju DPS-a, koje potpisuje  članica Predsjedništva Savjeta mladih Amina Brahić. Ona je kandidatkinja poslaničke liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković“  

Jednodnevna predstava postavljanja bošnjačke zastave na zgradu Opštine Pljevlja režirana od strane novoizabranog predsjednika Vraneša je jeftin politički marketing za naivne da će nova lokalna vlast u Pljevljima napraviti suštinske poteze prilikom uključivanja bošnjačko-muslimanskog stanovništva u rad lokalnih institucija u Pljevljima.  

Ovo ne čudi, a posebno pri činjenici da je Stranka pravde i pomirenja, čiji inicijalni sastav čini nekolicina Bošnjaka iz našeg grada, najavila koaliranje sa aktuelnim nositeljima lokalne vlasti.

Osveštavanje opštinske zgrade i postavljanje zastave-trobojke na zgradu Opštine su logičan slijed postupaka predsjednika Opštine, Daria Vraneša koji nikada nije opovrgnuo autentičnost snimka na kojem sa nekoliko osoba iz vozila prati autobus koji iz Sarajeva stiže u Pljevlja na dan izbora uz propratne povike: “dolaze Turci” i “snimi im face”.

“Evo me ispred autobusa sam, autobus iz Sarajeva pun Turaka stigao, evo ga snimam” je rečenica koja je postala asocijacija na doktora medicine koji je studije završio u Istočnom Sarajevu, a kojem je povjereno da bude prvi čovjek Pljevalja, grada koji je sazdan na temeljima u koje su Bošnjaci i Muslimani utkali svoju tradiciju, kulturu i znanje.

Predloženo je 37 kandidata za članove savjeta i odbora direktora u javnim lokalnim preduzećima u Pljevljima među kojima nema niti jednog Bošnjaka ili Muslimana.

Ostaci struktura Demokratskog fronta, Pokret ,,Evropa sad“, SNP, Demokrate i URA su pokazali dosljednost u aktivnostima predsjednika Opštine koji nastoji da Bošnjake i Muslimane u Pljevljima učini građanima drugom reda.

Ipak je vrijeme majstorsko rešeto, a pljevaljska čaršija ne trpi primitivizam i klerikalne mjere pa će kako u istoriji, tako i danas nakon sunovrata nacionalističkih ideja Pljevlja biti još više svoja i slobodna.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Dragan PV

A nema vala ni jednog Crnogorca ako vi je lakše. Šta se očekivalo od ovih,, demokrata".

Dolores

Srbi su uzurpirali naše živote. Krajnje je vrijeme da se dozovemo pameti i odbacimo sva kojekakva obećanja prosrpskih partija i prosrpskih "građanista" tipa Demokrata, Ure, Pokreta Evropa sad, jer su to sve Pipuni i Mandići u oblandama, a bogami, i bez oblandi. OSVIJESTIMO se!!!

mr

Ne mogu da vjerujem da neprevaaziđeni demokrate, Bečko i Abaz, učestvuju u tome! Nema dijela tijela iz kojeg im ne viri Evropa! Malo ih Crkva ometa, ali prevazići će oni to! Malo brine što nema Suade, ona je uvijek bila na pravom putu i relaksirana!