18 °

max 18 ° / min 12 °

Subota

02.12.

18° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 6°

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

9° / 6°

Srijeda

06.12.

8° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 6°

Petak

08.12.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mašković o namjeri Injac: Krenuo obračun s državnim identitetom

Politika

Comments 2

Mašković o namjeri Injac: Krenuo obračun s državnim identitetom

Autor: Antena M

  • Viber

Bez konkretnog plana razvoja Glavnog grada, bez konkretnih rezultata nakon više od 3 mjeseca rada nove gradske uprave, ali zato sa spornim imenovanjima i odlukama, poput ove, koja je uvrštena na Dnevni red za narednu sjednicu Skupštine Glavnog grada po hitnom postupku, poručuje šef Kluba odbornika SD-LP u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

"Naime, gradonačelnica Olivera Injac uputila je Skupštini Glavnog grada prijedlog izmjene Odluke o izmjenama Odluke o Statutu JU Narodna biblioteka ,,Radosav Ljumović” iz čijeg teksta se briše riječ “crnogorskih” što je inače državno, a ne bilo kakvo nacionalno obilježje. No, izgleda da je upravo to prioritet novoj gradskoj upravi, koja je krenula da se obračunava sa državnim identitetom.

Sa druge strane pitam se, hoćemo li u narednom periodu iz svih statuta i drugih akata Glavnog grada da brišemo sve što podsjeća novu oslobodilačku vlast na državni integritet. Takođe, pitam se, ko će glasati da podrži jednu ovakvu, u najmanju ruku, nepristojnu i antidržavnu odluku", navodi Mašković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ajme

Pa da, radi se o državi, kad bude pisalo "bibliotečku građu autora i štamparsko-izdavačkih organizacija iz Crne Gore" to će značiti da smo mi samo djelić neka većine, zapravo region srpskog sveta. Pretvara nas žena ladno u srpsku optšinu, a u Podgorici su Crnogorci apsolutna većina.

Ajme

Hoće li Rakčević glasati za ovo? Ima li još koji Crnogorac u gradskoj vlasti? Možda u znak protesta izađe kad se bude glasalo umjesto da glasa protiv. Došli smo do toga da nam žena čiji korijeni nemaju veze s Crnom Gorom i koju niko nije glasao za gradonačelnicu ukida crnogorsku književnost.