27 °

max 27 ° / min 16 °

Subota

15.06.

27° / 16°

Nedjelja

16.06.

27° / 17°

Ponedjeljak

17.06.

29° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

32° / 22°

Četvrtak

20.06.

35° / 23°

Petak

21.06.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović sa Kombosom: Kipar će nastaviti sa podrškom Crnoj Gori na evropskom putu

Politika

Comments 1

Abazović sa Kombosom: Kipar će nastaviti sa podrškom Crnoj Gori na evropskom putu

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Kipra Konstantinosom Kombosom na marginama 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz Vlade. 

"Abazović i Kombos razgovarali su o unapređenu bilateralne saradnje i razmjeni iskustava u ooblasti turizma, kao i saradnji u procesu evropskih integracija. U tom kontekstu, Kombos je istakao da Crna Gora može računati na podršku Kipra u daljem integracionom procesu.

Premijer Abazović je izrazio zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima Crne Gore i Republike Kipar, koji imaju visok potencijal za dalji razvoj u svim oblastima od obostranog interesa", navode u saopštenju. 

Zahvaljujući se, kako kažu, na dosadašnjoj podršci procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, on je izrazio očekivanje da podrška Kipra, kako politička, tako i ekspertska, neće izostati ni u narednom periodu i ocijenio da potpisani Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Vlade Kipra iz 2012. godine pruža pravni okvir za saradnju u nizu sektora važnih za evropski put naše države.  

„Crna Gora ostvaruje veoma kvalitetnu saradnju sa Kiprom na nivou resora unutrašnjih poslova, posebno kroz učešće u zajedničkim EU projektima, s tim da smo posebno zainteresovani za jačanje bilateralne policijske saradnje“, naglasio je premijer Abazović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Proces pristupanja EU će se nastaviti,kad tebi licemjeru i prevarantu vidimo leđa! Ničim zasluženo boraviš u Njujorku na teret poreskih obveznika CG i radiš sopstvenu promociju praveći štetu i narušavajući ugled države!