19 °

max 27 ° / min 17 °

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 14°

Četvrtak

23.05.

22° / 13°

Petak

24.05.

22° / 14°

Subota

25.05.

24° / 14°

Nedjelja

26.05.

25° / 16°

Ponedjeljak

27.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Saudijska Arabija odobrila grant od tri miliona eura za Crnu Goru

Izvor: Vlada CG

Politika

Comments 0

Abazović: Saudijska Arabija odobrila grant od tri miliona eura za Crnu Goru

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Abazović sa Al Katebom dogovorio u Njujorku: Saudijska Arabija odobrila grant od tri miliona eura za Crnu Goru

Tokom sastanka predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmeda Al Khateeba u Njujorku, bilo je riječi o obostranom interesu za dalje jačanje saradnje između Kraljevine Saudijske Arabije i Crne Gore, navodi se u zajedničkom saopštenju Kabineta predsjednika Vlade i Ministarstva turizma Saudijske Arabije.

Dvije strane su potvrdile opredijeljenost za unapređenje saradnje u svim oblastima, posebno u turizmu, zdravstvu, obrazovanju i infrastrukturi. 

Ministar Ahmed Al Khateeb je iskazao spremnost i posvećenost Saudijske Arabije da podrži razvojne projekte koji doprinose sadašnjem i budućem razvoju Crne Gore, istakavši, sa tim u vezi, da je Kraljevina Saudijska Arabija odobrila grant od tri miliona američkih dolara za podršku razvoju obrazovnog sektora u Crnoj Gori.

Predsjednik Vlade je kazao da Crna Gota cijeni podršku Kraljevine, koja će se pozitivno odraziti i na snažniji razvoj sveukupnih bilateralnih odnosa. Crna Gora aktuelni dijalog sa Saudijskom Arabijom o podršci razvojnim projektima, kao i unapređenje saradnje u sektoru turizma, posmatra kao znake daljeg jačanja prijateljskih veza. Konstatovano je, takođe, da je Vlada Crne Gore na sjednici zvanično usvojila Informaciju o izborima za organizaciju Svjetske izložbe 2030. godine i pozvala (zadužila) Ministarstvo vanjskih poslova da, shodno odluci Vlade, uputi podršku kandidaturi Kraljevine Saudijske Arabije – Rijada za organizaciju EXPO 2030.

Dvije strane su potvrdile opredijeljenost ka podsticanju zajedničkih aktivnosti na dobrobiti građana i razgovarale o učešću na predstojećem EXPO 2030, na kojem će Crna Gora imati paviljon u okviru kojeg će biti u prilici da svijetu pokaže svoje prirodne ljepote, bogatu istoriju i jedinstveno kultutno-istorijsko nasljeđe.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR