6 °

max 11 ° / min 6 °

Srijeda

29.11.

11° / 6°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

14° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 6°

Utorak

05.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šćekić Đeljošaju: Svaki zahtjev za odlaganje popisa je odlaganje boljeg sjutra i izazivanje nepotrebnih tenzija

Politika

Comments 3

Šćekić Đeljošaju: Svaki zahtjev za odlaganje popisa je odlaganje boljeg sjutra i izazivanje nepotrebnih tenzija

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik SNP CG Dragoslav Šćekić reagovao je jučerašnju  na izjavu Nika Đeljošaja u kojoj je, između ostalog rekao,  da Vlada mora odložiti popis za 30. dana, jer kako je naveo, neće biti sproveden “po standardima i zakonu”.

Saopštenje potpredsjednika SNP-a prenosimo integralno. 

"Zamolio bih gospodina Đeljošaja da tehničke stvari ne izdiže na nivo remećenja i odlaganja popisnog procesa", naveo je potpredsjednik SNP CG Dragoslav Šćekić .

"Svi koji iskreno vole Crnu Goru treba da daju doprinos da se poštuju Ustav i zakoni, i da se kroz sve takve procese omogući da se svaki građanin osjeća slobodno i iznese nesmetano svoj stav i rasterećeno odgovori na određena pitanja koja su plod već ustaljene prakse", istakao je Šćekić. 

"Posebno želim da podsjetim da smo potpisnici Memoranduma o saradnji, koji je upravo pokazao jednu dobru namjeru da se sve tenzije koje su plod nekog prethodnog perioda spuste i prevaziđu, da se vrati razumijevanje i poštovanje razlika među narodima u Crnoj Gori, i da se svi osjećamo kao neodvojivi dio naše velike Crne Gore, a da će upravo ovi procesi pokazati taj potrebni duh, da demokratski iskoračimo naprijed. Da se oslobodimo stege i zablude prošlosti i da se naši građani napokon slobodno izjasne, bez pritiska kakav je postojao u prethodnom periodu", naglasio je potpredsjednik SNP-a. 

"Ono što je, takođe, interes svih u Crnoj Gori jeste mnogo bolja socioekonomska situacija, na čemu je 43. Vlada do sada značajno doprinijela, a kroz popis treba da dobijemo vrlo relevantne odgovore, kako bi mogli na tim pokazateljima da usmjerimo Crnu Goru u pravcu razvoja i napretka, i boljeg života za sve naše građane. Prema tome, svaki zahtjev za odlaganje popisa je odlaganje smjernica za bolje sjutra i izazivanje nepotrebnih tenzija koje smo, nadam se, prevazišli ili makar pokazali da možemo prevazići.

Tehnička pitanja ne smiju biti potencirana kao problem i podizati na nivo neregularnosti, naprotiv, ako su zakonita i mogu pomoći unapređenju, bez nekih zadnjih namjera, onda ih treba i razmotriti i unaprijediti i iz tog razloga pozivam i MONSTAT da sagleda sve sugestije, kako bi se popisni proces sproveo što preciznije i kako bi nakon 12 godina imali relevantne podatke", zaključio je u saopštenju potpredsjednik SNP CG Dragoslav Šćekić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Ana

Popisa neće biti jer je nezakonit!

Marko

@mima scekaj stvarno voli Crnu Goru ali onu vucicevu.

mima

Đelošaj je u potpunosti u pravu. Vi bi da u žurbi provedete još je dan srpski teror i da pokradete volju građana pa je prilagodite vašim podlim potrebama.