6 °

max 11 ° / min 6 °

Srijeda

29.11.

11° / 6°

Četvrtak

30.11.

11° / 6°

Petak

01.12.

14° / 11°

Subota

02.12.

14° / 12°

Nedjelja

03.12.

12° / 7°

Ponedjeljak

04.12.

8° / 6°

Utorak

05.12.

7° / 4°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS Nikšić: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Izvor: Stevo Vasiljević/Pobjeda

Politika

Comments 0

DPS Nikšić: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Autor: Antena M

  • Viber

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji svojim neznanjem i nesposobnostima, baš kao što su to učinili i sa CEDIS-om i Poštom Crne Gore, ruiniraju i ovu izuzetno važnu ustanovu u našem gradu, bestidno joj narušavajući ugled zarad zadovoljenja apetita partijskih uhljeba Demokratske Crne Gore, ocijenili su iz Opštinskog odbora Demokratske partje socijalista (DPS) Nikšić.

“Jednu ustanovu čiji smisao postojanja bi trebalo da odiše plemenitošću, humanošću, empatijom i solidarnošću, s obzirom na to da je misija Doma za stare briga o onima koji su sebe utkali u život Nikšića i Crne Gore i kojima kao generacije koje ostaju poslije njih dugujemo mnogo, partijski piončići nikšićkih Demokrata srozali su na tako niske grane promovišući ovu ustanovu kao mjesto uhljebljenja svojih prijatelja, kumova, članova uže i šire porodice”, saopšteno je iz nikšićkog DPS.

Sramotno je, smatraju oni, što je danas u fokusu nikšićke i crnogorske javnosti, umjesto mehanizama za unaprjeđenje sistema socijalne i zdravstvene zaštite, rat koji se, kažu, vodi između onih koji pripadaju istim redovima.

“A čije političke ambicije nadrastaju njihova stvarna umijeća, onih koji su u ustanovu koja zahtijeva čisti profesionalizam na velika vrata uveli nepotizam, koji utiče na kvalitet rada i usluge koja se pruža korisnicima, budući da vas za radno mjesto u Domu za stare ne preporučuju profesionalne kvalifikacije nego autoritet u redovima Demokrata onih preko kojih se dolazi do radnog mjesta u ovoj ustanovi”, dodaju iz DPS Nikšić.

Navode da je nedopustivo “ovo i ovakvo ponašanje uprave”.

“Koja svojim činjenjima i nečinjenjima narušava integritet ovoj ustanovi, te, ako je suditi po svemu što je iznešeno u javnost, a što se tiče potvrde o vršenju pritiska, ucjenjivanju i partijskom zapošljavanju, koje je očigledno sveprisutno, nadležne institucije neka dobro zasuču rukave i pozabave se situacijom u Domu za stare u Nikšiću, jer je gotovo nesporno da za svaku od njih u ovom slučaju ima posla, te rukom pravde dohvate one za koje se dokaže da su zaslužili da odgovaraju za zloupotrebe koje su vršili koristeći svoju trenutnu političku moć”, naveli su iz tog odbora DPS.

Zabrinuti su, kažu, za sudbinu nikšićkog Doma za stare.

“A još više za korisnike usluga u ovoj ustanovi, koji nijesu zaslužili da ispaštaju zbog bahatosti, javašluka, osionosti i bezobrazluka onih koje su, igrom slučaja, zapale upravljačke fotelje”, zaključuju iz DPS Nikšić.

Podsjećamo, Upravni odbor (UO) Doma starih u Nikšiću na jučerašnjoj  sjednici smijenio je direktoricu te ustanove Anđelu Lalatović, a za vršiteljku dužnosti izabrali su Jelenu Banjević inače rukovoditeljku socijalne službe u toj ustanovi.

Sjednica UO Doma  održana je u toj ustanovi, a Lalatović je pozvala novinare s ciljem da i oni prisustvuju zasijedanju, što članovi tog tijela nisu dozvolili, objavioje RTNK.

Lalatović je ustvrdila da je UO sjednicu zakazao suprotno poslovniku, a i Statutu Doma, da nije, kao što je trebalo, obaviještena, te da joj, takođe, nezakonito nijesu dozvolili da prisustvuje.

Pošto je smatrala da su zbog navedenog članovi UO nezakonito u prostorijama Doma pozvala je policiju, čiji službenici su došli u Dom, ali nisu sproveli nikakve radnje jer, kako su kazali, za to nisu imali elemenata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR